Ce înseamnă Crăciunul pentru patru oameni

Sunt oameni care nu sărbătoresc deloc Crăciunul sau care nu îl sărbătoresc pe bază religioasă. erichmocanu.tv a vorbit cu patru persoane.

Crăciunul este sărbătoarea nașterii lui Hristos. Oricine a crescut într-o țară creștină știe asta și totuși toată lumea răspunde la întrebarea despre semnificația festivalului puțin diferit. 

Runda stabilă este un ritual

Cristian M., 39 de ani, care lucrează ca asistență medicală, locuiește în Timisoara, scrie în răspunsul său la întrebarea despre semnificația Crăciunului pentru el: „Crăciunul a fost foarte important pentru mine chiar și când eram copil. , nu doar pentru cadouri.” În săptămânile care au precedat aceasta, faptul că a existat o acordare cu nașterea lui Isus în repetițiile de teatru a jucat un rol major. „A fost întotdeauna o mare plăcere pentru mine să joc”, spune el. De aceea, în adolescență și mai târziu alături de soția sa Miriam, a preluat repetarea piesei Nașterii Domnului în biserică cu copiii. Acum este tatăl a trei fiice și crede că acest lucru face festivalul și mai atractiv. „Sărbătorim cu patru generații în familia extinsă”. pentru a o face pentru a întâlni efectiv toate rudele, se începe deja la a patra venire. Pentru el, o „rondă în grajd” în plus cu animalele face parte din ritualul din Ajunul Crăciunului. El o descrie astfel: „În hambar, originea Crăciunului este încă deosebit de remarcată, iar magia Crăciunului este foarte impresionantă. Toate animalele primesc un mic răsfăț în plus în acea seară înainte de a mânca, a cânta, a face muzică și a face cadouri împreună. ca o familie.”

Aceasta include participarea la slujbele bisericii

Carmen S., în vârstă de 83 de ani, este implicată de mult timp în parohia evanghelică din Sibiu. Ea își amintește că a fost dusă la biserică de bunica ei când era copil în anii 1940. Asta a modelat-o, mersul la biserică a devenit o chestiune normală pentru ea. Pentru ea, Crăciunul nu a fost orice sărbătoare, spune ea clar, ci sărbătoarea nașterii lui Isus. În discuțiile cu oameni care nu cred, ea constată că ei spun mereu că Dumnezeu nu poate fi văzut. „Asta este adevărat, desigur, nici eu nu l-am văzut pe Dumnezeu și pe Isus – și totuși cred că există ceva în spate”. Iar experiența ei o confirmă: „Când sunt stresat, mă rog în tăcere și știu că este cineva care mă va ajuta, care ne va proteja”. Ea își va petrece Ajunul Crăciunului cu nepotul ei Sebastian și soția lui la Basel. Se bucură că tânăra este credincioasă și i s-a părut foarte emoționant când a cântat Rugăciunea Domnului de Crăciunul trecut. Într-una dintre zilele de Crăciun, Carmen va merge și ea la o slujbă în biserică. 

La piesa Nașterii Domnului din Ajunul Crăciunului

Pentru Simona M. (59 de ani), credința creștină este o bază solidă. „Este ceea ce te face să treci prin momente dificile”, spune ea și a experimentat asta în timpul după accidentul grav al fiului ei, Mircea. Dar această bază nu a fost în niciun caz mereu acolo pentru ea, spune ea. De tânără, ea a sărbătorit împreună cu soțul ei un Crăciun mai laic. Dar la un moment dat ceva s-a schimbat. După cum își amintește ea, asta a fost acum mai bine de 30 de ani când a început să se implice în parohia protestantă din Gherla. De 30 de ani organizează acolo piesa Nașterii Domnului, care de data aceasta este încorporată în slujba familiei de la ora 17, în Ajunul Crăciunului. „Ceea ce este esențial la Crăciun este nașterea lui Isus și cunoașterea că El aduce speranță și face diferența în viețile noastre.

Oferirea de cadouri nepoților

Titus N. în vârstă de 72 de ani, este cu soția sa Irene în acest Crăciun cu fiica lor Susanne și familia ei în Freiberg, Saxonia. Pentru el, Crăciunul este și rămâne o sărbătoare religioasă. „Noi venim din Aachen catolică și fiica noastră își crește și copiii ca creștini”, spune el. Cu toate acestea, Titus spune că, în calitate de om de știință, nu crede toate poveștile biblice. Pentru el este puțin probabil ca o stea să-i fi călăuzit pe înțelepți la iesle. Dar este probabil, spune el, că acești trei oameni au fost astronomi care observau constelația particulară a planetelor Marte și Jupiter. Poate că atunci au dat întâmplător de copilul din iesle. Cu toate acestea, Knorr nu este deloc de acord cu biserica: „Isus a reprezentat un umanist

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu