Interviu: Austria amenințată de CE ca incalca legile UE – Austria, prinsă cu minciuna

Consiliul Europei a amenintat Austria pe data de 20.decembrie o zi după ce Austria a votat contra României la intre in spațiu Schengen, ca au doua luni timp sa puna in aplicare directiva europeana in privința Cetățeniilor Non-EU

Tomac a publicat pe pagina sa de Facebook un document al Consiliului Uniunii Europene, adoptat în 19 decembrie 2022, care reprezintă o decizie oficială prin care i se cere Austriei ”să aplice legislația Schengen și să remedieze deficiențele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020, în ceea privește respectarea legislației Schengen privind returnarea”.

”Documentul adoptat scoate în evidență faptul că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce țin de implementarea legislației Schengen. În acest sens, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene cere expres Austriei să modifice legislația internă și să transpună Directiva privind returnarea în conformitate cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene. Cel puțin cinci articole din Directiva 2008/115/CE trebuie implementate în legislația austriacă privind intrarea și returnarea, aspecte ce reprezintă deficiențe majorare în implementarea legislației europene cu privirea la gestionarea migrației.” – explică europarlamentarul român.

Austria a susținut – și înainte de votul privind aderarea României la Schengen, dar și după vot – că motivul pentru care a votat împotriva noastră a fost legat de numărul ”migranților ilegali” care tranzitează România și ajung în Austria.

”(…) se pune problema securității. În Austria avem peste 75.000 de persoane neînregistrate (în sistem) și știm că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Știm asta cu exactitate din investigațiile poliției austriece. Acum trebuie să găsim o soluție la această problemă.” – spunea Karl Nehammer, cancelarul Austriei, în decembrie 2022.

Și ministrul de Externe austriac, Alexander Schallenberg, a legat acceptarea țării noastre de scăderea numărului celor care cer azil.

„Sunt încrezător că vom putea să luăm măsuri cu adevărat aici în următoarele câteva luni, pentru a face lucrurile astfel încât cifrele să scadă. Atunci, cu siguranță nimic nu va sta în calea extinderii spațiului Schengen”, spunea, în decembrie 2022, ministrul austriac, într-o conversație cu jurnaliștii agenției de presă APA de la Viena. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu