MPU – Sigur prin examenul medico-psihologic – Pot da testul si in Romana?

Mulți oameni trebuie să treacă printr-un examen medico-psihologic (MPU pe scurt) în cursul vieții. Iată cum ai cele mai mari șanse de a trece:

Retragerea permisului de conducere este un coșmar total pentru majoritatea șoferilor, care se bazează adesea pe cârpa lor atât din motive private, cât și profesionale. Această pedeapsă dură îi readuce pe pământ: Poate că merită dacă respectați regulile de circulație  – cel puțin asta ar fi o opțiune. Pentru a vă recupera permisul de conducere, de multe ori trebuie să participați la ceea ce este cunoscut sub numele de examen medico-psihologic (MPU, pe scurt). Mulți se întristează înaintea acestui așa-zis „Testul idiotului”, pentru că asta nu este fără. Cu toate acestea, existența depinde adesea de existență sau inexistență. Vă vom explica ce este cu adevărat important cu MPU.

Rata de eșec la MPU este destul de mare

Potrivit Institutului Federal de Cercetare a Autostrăzilor, un total de 90.863 au trebuit să participe la MPU numai în 2021, alcoolul fiind unul dintre cele mai comune motive pentru aceasta . A fost cu opt la sută mai mult decât în ​​anul precedent. Rata de eșec a examenului medico-psihologic este și ea destul de mare: 38 la sută dintre persoane au fost considerate nepotrivite pentru conducerea autovehiculelor pe șosea. Aproximativ patru la sută dintre participanți au trebuit, de asemenea, să participe la cursuri ulterioare. Așa că nu este de mirare că printre șoferi circulă zvonuri că „testul idiotului” nu poate fi trecut.

Chiar și fără permis de conducere la MPU

Dacă crezi că ești în siguranță de MPU pentru că oricum nu ai primit niciodată permisul de conducere, ești departe de asta. Deoarece acesta este un test rutier general, îl puteți comanda singur dacă nu vă aflați într-un vehicul. Bicicliștii care participă la traficul rutier sub influența alcoolului sau a drogurilor sunt afectați în mod deosebit, dar chiar și în calitate de pietoni care conduc orice vehicule ar putea fi interzis dacă devii remarcat în mod repetat printr-o conduită greșită. Atâta timp cât ai un MPU remarcabil, ți se interzice și obținerea permisului de conducere și chiar ți se poate interzice să mergi pe bicicletă.

Aici puteți face MPU

Desigur, TÜV și DEKRA vin în minte când te gândești la centre de testare, dar acestea nu sunt singurele centre de testare unde poți lua MPU. Pot fi luate în considerare și organizații precum AVUS, IBBK și ProSecur GmbH. Institutul Federal de Cercetare a Autostrăzilor decide cine se califică drept „centru de evaluare a aptitudinilor de conducere” (BfF), în care lista actuală, conform calculatorului de amendă, este formată din 15 organizații. Sunteți complet liber să vă faceți examenul medico-psihologic și, în mod normal, veți primi și o listă cu opțiunile dvs. Există, de exemplu, diferențe de cost pe care le poți lua în considerare.

Pregătirea este totul

Pregătirea corectă este totul și sfârșitul. Ar trebui să vă fie clar în prealabil că nu există instrucțiuni exemplare pentru promovarea examenului – ar fi prea ușor. Cu toate acestea, există unele instituții speciale și psihologi rutieri care oferă pregătire serioasă. Multe centre de evaluare promovează, de asemenea, evenimente de informare gratuite la care cu siguranță ar trebui să participi dacă mai ai întrebări fără răspuns.

Vă recomandăm o consultație individuală, care costă în jur de 100 de euro pe oră. Nu este o sumă mică de bani, desigur, dar ar fi o investiție bună. Acest interviu cu psihologul este încă destul de ieftin în comparație cu cursul pregătitor, pentru că acesta poate costa între 180 și 2.000 de euro pentru că există un sprijin mai intensiv.

O ofertă serioasă poate fi recunoscută prin faptul că costurile și serviciile sunt detaliate într-un contract, iar cursul este condus de o persoană calificată (de exemplu, psiholog calificat).

Costul MPU variază

Deși costurile pentru examinarea medico-psihologică pot varia, acestea sunt aceleași în toate statele federale. Taxele sunt între 350 și 750 de euro – dar cât se plătește până la urmă pentru „testul de idiot” depinde de infracțiunea șoferului. Dacă ești prins sub influența alcoolului sau a drogurilor, costurile sunt adesea mai mari decât pentru infracțiunile care nu au legătură. În plus, procesele sunt, de asemenea, semnificativ mai complexe. Costurile singure de multe ori nu se opresc aici, deoarece ar putea apărea cursuri pregătitoare suplimentare sau teste de alcool și droguri.

Scopul anchetei

Dacă înțelegeți ce este testat la MPU, probabil că vă va fi mai ușor de trecut: testul are scopul de a examina gradul de conștientizare a problemei dvs. Sunt aceste greșeli personale – cum ar fi consumul necontrolat de alcool – sau se poate presupune că aceasta este o abatere care se repetă în mod regulat pe drumurile publice? După examinare, vi se va emite un raport de către psihologi, care va oferi apoi baza pentru a decide dacă vi se va elibera un nou permis de conducere sau dacă se presupune că nu mai trebuie să conduceți autovehicule. Dar nu există o listă fixă ​​de întrebări pentru care te poți pregăti. 

Expirarea MPU

Vă puteți aștepta la un timp total între două și cinci ore pentru examinarea medico-psihologică – depinde în întregime de infracțiune și timpii de așteptare dintre teste. În primul rând, trebuie completate trei chestionare privind (1) curriculum vitae, (2) sănătate și (3) motivul suspendării permisului de conducere pentru a trece apoi prin testele de reacție. Dar înainte de asta există o fază de practică, astfel încât nimeni să nu fie nepregătit. Acesta este urmat de un interviu cu un medic, inclusiv o examinare și un test de sânge. La final are loc o discutie mai lunga cu un psiholog pentru a putea intocmi raportul decisiv.

Ce ar trebui să aveți cu dumneavoastră în timpul examenului medico-psihologic:

În ziua MPU-ului, trebuie neapărat să aduceți cu dvs. un act de identitate valabil. De asemenea, este la fel de necesar să aveți dovezi ale abstinenței și/sau terapiei în curs de desfășurare la îndemână, dacă polița dumneavoastră o cere. În plus, comportamentul și comportamentul dvs. de bază joacă un rol decisiv: de aceea este important să vă prezentați punctual la întâlniri și să fiți politicos în orice moment. Indiferent dacă sunteți sau nu în general cooperant și răbdător în timpul perioadelor de așteptare, ar putea avea un impact semnificativ asupra evaluării dvs. ulterioare.

A eșuat MPU – ce acum?

Ai eșuat MPU – acum ce? Nu există niciun motiv de panică, deoarece un raport negativ nu trebuie prezentat autorității pentru permis de conducere. Așadar, precizați înainte de examinare că nu doriți să fiți trimis direct autorităților (în cazul în care nu treceți) – deoarece această decizie se va păstra până la 10 ani. Puteți repeta testul în orice moment. Cu toate acestea, este indicat să lăsați puțin timp să treacă, deoarece acest lucru vă permite să înțelegeți motivelor rezultatului slab. Raportul psihologic este emis aproximativ șapte până la zece zile mai târziu – acest lucru vă oferă posibilitatea de a obține o perspectivă bună asupra evaluării.

Pot da testul si in limba Romana

MPU este posibil și în altă limbă, dacă centrul de examinare desemnează un traducător. Acest lucru înseamnă că nu puteți pur și simplu să angajați un traducător sau pur și simplu să luați cu dumneavoastră o persoană care are cunoștințe lingvistice mai bune.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu