Ce se întâmplă dacă depășești TÜV-ul?

Statul spune, pentru a asigura siguranța pe drum, există autocolantul TÜV, pe care trebuie să îl reînnoiești în mod regulat. Iată ce se întâmplă când pierzi termenul limită:

Așa cum suntem planificați uneori în viața de zi cu zi, se poate întâmpla rapid ca întâlnirile importante să fie uitate: reînregistrați-vă la Oficiul de evidență a cetățenilor – ratate! Vizită la doctor – oh, asta a fost astăzi? Și la fiecare doi ani clasicul pentru toți șoferii: TÜV! Dar atenție: dacă depășiți inspecția principală, trebuie să luați în calcul amenzi și puncte !

Aici vă spunem ce trebuie să luați în considerare atunci când uitați de Inspecția Tehnica a autovehiculului și la ce sancțiuni vă puteți aștepta dacă depășiți termenul…

În general, mașina dumneavoastră trebuie să facă o inspecție TÜV la fiecare doi ani. Excepție fac mașinile noi, care trebuie verificate pentru prima dată la trei ani de la înmatriculare. Veți găsi toate informațiile necesare pe certificatul de înregistrare partea 1, unde este ștampilată data următoare. Alternativ, vă puteți uita la autocolantul HU de pe plăcuța de înmatriculare din spate: anul următoarei inspecții este în mijloc. Luna exactă poate fi găsită în partea de sus a poziției de la ora 12. 

Dacă o mașină a fost radiată de mai mult de 7 ani, ar trebui discutat cu inspectorul TÜV dacă este necesară o inspecție completă în locul unui HU.

Ce trebuie să aduc?

Pentru ca mașina dumneavoastră să fie inspectată, trebuie să aveți certificatul de înmatriculare partea 1, iar în cazul vehiculelor neînmatriculate și autorizația de înmatriculare partea 2. Dacă s-au făcut modificări tehnice la vehiculul dumneavoastră, confirmări de atașament sau ABE (general). autorizația de funcționare a pieselor vehiculului) trebuie adusă și ca dovadă. Scaunele și cârligul de remorcă trebuie transportate dacă este un model detașabil. Când vine vorba de mașini electrice, nu uitați de cablul de încărcare.

Ce se întâmplă dacă depășesc Inspectia Tehnica?

Dacă accidentul este observat în timpul unui control al poliției , de exemplu , există riscul unei amenzi chiar dacă timpul este depășit cu doar două luni. Suma depinde de perioada de descoperire de cont, după cum scrie ADAC , de exemplu: Două luni te costă 15 euro, patru luni deja 25 de euro și de la opt luni trebuie să plătești 60 de euro! Pentru vehiculele utilitare Pentru vehiculele comerciale cu verificare obligatorie de siguranță, trebuie să plătiți o amendă de 15 euro până la luna a doua, 25 de euro până la luna a patra, 60 de euro până la luna a opta și 75 de euro după aceea.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă așteptați la nicio penalizare de la organizația de testare în sine. Cu toate acestea, dacă există o întârziere de două luni, se datorează o inspecție generală extinsă, așa-numita inspecție suplimentară, care este cu aproximativ 20 la sută mai scumpă decât inspecția principală obișnuită – deci ești mai rău în orice caz.

Când trebuie să număr pe puncte?

Sunteți amenințat cu puncte în Flensburg dacă ați depășit inspecția principală cu mai mult de opt luni pentru vehiculele care nu fac obiectul unei inspecții de siguranță și cu mai mult de patru luni pentru vehiculele comerciale și vă remarcați la un control de trafic. Desigur, trebuie să plătiți și amenda corespunzătoare!

Apropo: spre deosebire de trecut, odată ce stickerul a fost depășit, acesta nu mai este retrodatat. Aceasta înseamnă că următoarea numire este într-adevăr necesară doar la doi ani întregi după examinarea efectivă.

Ce se întâmplă dacă mașina mea nu trece ITV-ul?

Este destul de simplu: Toate defecțiunile constatate trebuie remediate într-o perioadă de o lună. După aceea, mașina trebuie să meargă din nou la HU. După expirarea termenului limită, poate fi datorată din nou o amendă de 15 euro și trebuie efectuată un HU taxabil.

Ce se întâmplă dacă provoc un accident cu ITV expirat?

Chiar dacă TÜV a expirat, asigurarea auto va acoperi pretențiile terților. Cu toate acestea, dacă acționați cu neglijență, compania dvs. de asigurări vă poate solicita o parte din suma prejudiciului. Mai presus de toate, defectele identificate ulterior și relevanța lor în raport cu siguranța sunt decisive aici pentru a face o revendicare corespunzătoare.

Așa că, după cum puteți vedea, ca tot în viață, este mai bine să fiți în siguranță decât să vă scuzați. Așa că asigurați-vă că vă introduceți programarea în programator – și poate verificați-o din când în când…

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu