Aceasta este ceea ce statele federale plănuiesc pentru Corona din Toamna

Miercuri și joi (22 și 23 iunie), miniștrii sănătății din statele federale se vor întâlni cu ministrul federal al sănătății Karl Lauterbach (59 de ani, SPD) la Magdeburg.

Baden-Württemberg, Bavaria, Hesse și Renania de Nord-Westfalia pun multă presiune și doresc deja să decidă un calendar pentru creșterea numărului de vaccinati contra corona.

În proiectul lor de decizie, cele patru state afirmă: Guvernul federal ar trebui să ia „imediat toate măsurile și măsurile necesare”. Și asta ÎNAINTE de vacanța de vară.

Asta plănuiesc țările

► După cum reiese din proiectul de hotărâre, masca – cel puțin în interior – ar trebui să redevină un însoțitor zilnic și trebuie purtată toamna și iarna.

► În plus, solicită testarea obligatorie „înainte de a intra în unități cu grupuri vulnerabile de persoane”, adică spitale, cămine de bătrâni și unități de îngrijire.

► Documentul de decizie menţionează, de asemenea, limite superioare pentru persoane şi restricţii de contact .

În plus, cele patru state federale solicită un sistem central de raportare pentru TOATE spitalele până la 1 ianuarie 2023, pentru a putea determina cu mai multă acuratețe rata de spitalizare.

► Cerere suplimentară: campanii de vaccinare (fără obligație de vaccinare) pentru al patrulea vârf corona și o posibilă vaccinare antigripală precum și un stoc de medicamente corona.

► Testele corona gratuite vor fi în mare parte eliminate. Statele federale plănuiesc să le ofere numai în apropierea unităților de îngrijire și a spitalelor. Unul dintre motivele pentru aceasta este frauda în masă a unor centre de testare corona.

BaWü, Bavaria, Hesse și NRW sunt de acord: sistemul de sănătate trebuie modernizat! Vor: „Securitatea financiară a spitalelor” și „stimulente” pentru personalul spitalului.

Citiți aici proiectul de decizie complet al statelor federale:

95gesundheitsministerkonferenz