Austria: Guvernul deblochează totul – rămâne o singură regulă

Acest lucru se va schimba din 19 februarie:

Regula 2G este trecută la 3G în aproape toate domeniile:

  • 3G în telecabine, în călătoriile cu autobuzul și pe bărci de excursie
  • 3G în servicii aproape de corp
  • 3G în facilitățile sportive (în loc de 2G)
  • 3G la evenimente (în loc de 2G)
  • 3G ca regulă generală de intrare (excluzând zonele cu variante de virus) va fi lansat în săptămâna 21 februarie
  • 3G la târguri comerciale și publice

În zonele vulnerabile, cum ar fi casele de bătrâni și casele de bătrâni, 2G+ rămâne o cerință pentru vizitatori, testele de antigen sau PCR fiind valabile. Regula 2.5G se aplică angajaților din căminele de bătrâni, căminele de bătrâni și spitale.

Interdicția de acces rămâne la miezul nopții, la fel și interzicerea gastronomiei de noapte. 3G la locul de muncă va rămâne.

Aceasta se va schimba din 5 martie:

  • Eliminarea tuturor măsurilor, cu excepția setărilor extrem de vulnerabile (aziluri de bătrâni și de bătrâni/spitale: 3G pentru angajați, furnizori de servicii și vizitatori)
  • Deschiderea gastronomiei nocturne, ridicarea interdicției de consum la evenimente
  • Obligație FFP2 în medii extrem de vulnerabile (aziluri de bătrâni și bătrâni/spitale), în transportul public, inclusiv stațiile acestuia și în zonele clienților de comerț esențial (farmacii, comerț cu amănuntul alimentar, bănci, oficii poștale etc.)
  • În toate celelalte setări, o recomandare FFP2 se aplică încăperilor închise. 3G rămâne ca regulă generală atunci când intră din toate țările (cu excepția zonelor cu variante de virus).

„Perspectivele ne arată că luăm înapoi cu grijă și deliberat, dar cu insistență libertatea pe care virusul ne-a luat-o”, a declarat cancelarul Karl Nehammer (ÖVP). „Trebuie să folosim timpul care ni se acordă acum pentru a monitoriza evoluția pandemiei și pentru a revizui strategia de testare.” În același timp, el a mai avertizat: „Nu am depășit încă pandemia. Virusul este încă. parte din viețile noastre.”

Ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein (Verzii) a făcut o declarație similară: „Situația actuală pare să ne permită să ne trezim demn de primăvară din modul de criză care a fost introdus. Putem trece măsurile în standby pas cu pas. Nu înseamnă că pandemia s-a terminat deja. Nu trebuie să greșim din nou”, a amintit că guvernul a declarat deja ca pandemia să se încheie pentru persoanele vaccinate în vara lui 2021. „Nu vă pot promite că nu vom avea nevoie de măsuri mai stricte în următoarele luni, virusul ne-a învățat deja asta”.

Video: Ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein (Verzi) despre deschiderile viitoare

Probele gratuite rămân până pe 31 martie

Guvernul pune sub semnul întrebării testarea gratuită pe scară largă: „Mulți experți recomandă, de asemenea, o schimbare de paradigmă atunci când vine vorba de testare”, a spus Mückstein. Testarea nedirecționată a persoanelor pe deplin imunizate trebuie pusă sub semnul întrebării. „Testarea regulată a persoanelor fără simptome și stimulate nu are sens și costă mulți bani.” Pe baza evaluărilor experților în acest domeniu, el a anunțat că se vor „ascuți” fără a desemna o dată. În orice caz, testarea va rămâne în vigoare până pe 31 martie și va fi, de asemenea, gratuită. Cu privire la întrebarea cum să procedeze cu testele școlare, Mückstein a păstrat un profil scăzut și s-a adresat ministrului Educației Martin Polaschek (ÖVP).

Pentru Gerald Gartlehner, epidemiolog la Universitatea Dunăreană Krems, se așteaptă încetarea testelor gratuite: „Testele sunt efectuate fără țintă în toate direcțiile, fără a avea niciun impact semnificativ asupra cursului pandemiei”, spune el. Austria testează de 16 ori mai mult decât Germania în funcție de numărul de locuitori, „aruncăm banii pe fereastră fără să arătăm mai bine”, a spus Gartlehner în interviul OÖN.

in actualizare

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu