Ce înseamnă relaxarea restricțiilor pentru vaccinăria obligatorie?

Guvernul federal și statele federale au discutat miercuri dimineață cu experții GECKO o relaxare suplimentară și au stabilit că toate restricțiile corona care sunt încă în vigoare vor fi ridicate pe 5 martie – doar masca va rămâne ca însoțitor loial în unele cazuri. 

Dar ce înseamnă asta pentru vaccinarea obligatorie?

Guvernul federal va respecta cerința de vaccinare, după cum a declarat miercuri ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein. „Acest lucru ne oferă flexibilitatea de care avem nevoie pentru a lupta împotriva pandemiei”, spune Mückstein. Medicul a mai adăugat că această lege nu este „o măsură pe termen scurt, ci o perspectivă pe termen mediu de care avem nevoie”.

Pentru Mückstein este, de asemenea, clar că vaccinarea este încă singura cale de ieșire din pandemie – pentru că criza de sănătate nu s-a încheiat încă, așa cum s-a subliniat de mai multe ori miercuri.

Va fi înființată
o comisie de experți, se arată în comunicat. Potrivit cancelarului Karl Nehammer, acesta ar trebui să fie alcătuit din experți în sănătate și avocați care vor evalua în permanență constituționalitatea și necesitatea vaccinării obligatorii.

Potrivit cancelarului, o evaluare inițială a Comisiei poate fi așteptată înainte de 15 martie – deoarece cerințele de vaccinare pot fi verificate doar o zi mai târziu. Rămâne de văzut dacă legea va fi apoi implementată așa cum este planificat în prezent. În orice caz, vaccinarea este încă considerată „importantă și corectă” pentru Nehammer.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu