Bonusul de Corona se poate cere începând cu 10 aprilie

În perioada duminică, 10 aprilie până în 9 mai 2022, este posibil să aplicați pentru bonusul de anulare Corona III pentru luna martie. Acest lucru a fost anunțat duminică de Ministerul Finanțelor.

Aproximativ 930 de milioane de euro au fost plătiți pentru acest instrument de ajutor din noiembrie 2021. Potrivit informațiilor, un total de aproape 4,5 miliarde EUR, bazat pe aproximativ 700.000 de cereri, au fost plătite de la începutul pandemiei ca parte a bonusului Corona , care constă în trei faze diferite.

Bonus de Corona: Aplicarea este posibilă începând cu 10 aprilie

Bonusul de eșec III a fost reintrodus pentru perioada din noiembrie 2021 până în martie 2022, iar suma maximă este de 2,3 milioane de euro (în loc de precedentul 1,8 milioane de euro), după cum a amintit ministerul. Este posibil să se aplice pentru aceasta din 10 decembrie 2021 și „va expira pe 9 mai din cauza dezvoltării bune a pandemiei”, se arată în comunicat.

Bonus III în cazul unei scăderi a vânzărilor de cel puțin 40 la sută

Pentru a obține bonusul de anulare III, trebuie să fi suferit o scădere a vânzărilor de cel puțin 40 la sută față de aceeași lună din 2019 sau 2020. În funcție de structura costurilor industriei, intră în joc o rată de înlocuire de 10 până la 40%.

Măsura Corona ar fi asigurat numeroase locuri de muncă

„Am lansat bonusul în noiembrie 2020 și de atunci l-am îmbunătățit continuu și l-am adaptat la nevoile companiilor”, a declarat ministrul de Finanțe Magnus Brunner (ÖVP) într-o emisiune. Această măsură ar fi asigurat și numeroase locuri de muncă. Pentru solicitantul mediu, timpul dintre cerere și aprobare este de numai șapte zile

Aproximativ 42 de miliarde de euro puse la dispoziție de la începutul pandemiei

„Până acum, de la începutul pandemiei în Austria, am pus la dispoziție aproximativ 42 de miliarde de euro pentru a salva sănătatea, locurile de muncă și companiile. Făcând acest lucru, am prevenit insolvența și am salvat locuri de muncă“, a spus Brunner. Dar statul nu poate compensa fiecare dezvoltare din lume, astfel încât individul să nu simtă niciun efect. „Nici nu poate fi sarcina statului să atenueze scăderea pe termen lung a vânzărilor”. Recent, din ce în ce mai puține companii au fost nevoite să caute ajutor din cauza pandemiei.

Problema inflației se concentrează acum în Austria

Acum se pune accentul o nouă problemă, inflația. „Acum facem tot ce ne stă în putință pentru a combate efectele inflației importate: am adoptat deja 4 miliarde de euro de măsuri împotriva inflației și a inflației – adică 1% din PIB-ul nostru și de 10 ori mai mult decât în ​​Germania”, a spus ministrul de finanțe. .