Doar cu 2G in Supermarketuri – Hessen permite regula

Hessen, potrivit comercianților cu amănuntul, supermarketurilor le este permis acum să refuze intrarea persoanelor care nu au fost vaccinate sau care și-au revenit. 

Potrivit Frankfurter Rundschau , „Cabinetul Corona” din Hessen, sub prim-ministrul Volker Bouffier (CDU), a decis marți să extindă așa-numitul model de opțiune 2G la întregul sector al comerțului cu amănuntul. “Presupunem că această varianta nu va fi aplicata la comerțul pentru nevoile zilnice” , spune Bouffier.

Fără „2G”, cerințele privind distanța și masca ar continua să se aplice. Potrivit rapoartelor, premierul a militat și pentru vaccinări.

Ca și în alte state federale, operatorii din sectoarele culturii, gastronomiei și evenimentelor din Hessen pot aplica deja regula „2G”. Cei care sortează oamenii în mod corespunzător și permit doar celor care au fost vaccinați și recuperați în camerele sau magazinele lor, pot renunța la obligația de a păstra distanța și masca. Hamburg condus de SPD s-a remarcat ca un pionier și a introdus regula la sfârșitul lunii august. Este de așteptat ca alte state federale să urmeze exemplul, a mai menționat Bouffier.

https://preprod.erichmocanu.tv/corona19/in-magazin-doar-vaccinat-sau-recuperat-instanta-permite-2g-in-comertul-cu-amanuntul-din-hessen/
Decizia instantei din 30.09.2021

În decizia sa, instanța s-a bazat pe principiul egalității în temeiul articolului 3 alineatul 1 din legea fundamentală. Nici judecătorii, nici politicienii nu par să fie interesați de ceea ce înseamnă regula „2G”, precum și varianta „3G” pentru dreptul de bază al cetățenilor, inclusiv al clienților, așa cum este formulat în articolul Legii fundamentale. Potrivit avocatului constituțional din Freiburg, Dietrich Murswiek, ambele variante sunt neconstituționale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu