Dreptul la un test PCR numai după un test rapid pozitiv

Până acum, persoanele cu un mesaj de avertizare roșu în aplicația Corona aveau dreptul la un test PCR gratuit. Pentru ca testele de laborator să poată fi utilizate într-un mod mai țintit, pe viitor trebuie depus un test rapid pozitiv.

Având în vedere numărul mare de infecții corona, utilizarea unor teste de laborator PCR mai precise ar trebui să fie mai concentrată în viitor. Dreptul de bază la acest lucru ar trebui să rămână – dar pentru moment, testele PCR ar trebui efectuate numai după un test rapid cu antigen pozitiv.

„În vârful pandemiei, folosim testele PCR într-un mod mai țintit”, a declarat ministrul federal al sănătății Karl Lauterbach (SPD) pentru rețeaua editorială Germania (RND). Un mesaj de avertizare roșu în aplicația Corona nu mai este suficient. Potrivit ministerului, o cerere pentru un test PCR trebuie mai întâi clarificată cu un test rapid.

Schimbarea face parte din noul regulament de testare
„Oricine are nevoie de certitudine cu privire la o infecție o va primi”, a subliniat în același timp Lauterbach. Reglementările provin dintr-un nou proiect pentru un regulament de testare modificat, despre care RND a raportat pentru prima dată. Este disponibil și pentru Agenția Germană de Presă.

Pe viitor, testele rapide ar trebui să fie suficiente pentru a te „testa” prematur din izolare ca persoană infectată sau din carantină ca persoană de contact pentru persoanele infectate. Strategia de testare ar trebui, de asemenea, să asigure că pacienții cu risc și persoanele din instituții precum casele de bătrâni, cabinetele, clinicile și serviciile de urgență au prioritate atunci când se evaluează testele PCR. Dar și ei ar trebui să facă mai întâi un test rapid cu antigen pozitiv.