4 State federale nu renunta la 2G

Unde se aplică regula 2G la cumpărături?

Conform situației actuale, regulamentul se aplică doar în Renania de Nord-Westfalia, Saxonia-Anhalt și în unele magazine universale din Turingia.

2G va fi lansat în retail pe 18 februarie în Berlin și Renania-Palatinat. Bremen se relaxează pe 11 februarie. Hamburg și Mecklenburg-Pomerania de Vest vor urma apoi pe 12 februarie.

Clienții din Baden-Württemberg, Bavaria, Brandenburg, Hesse, Saxonia Inferioară, Saarland, Saxonia și Schleswig-Holstein nu au nevoie de nicio dovadă.

În plus, următoarele se aplică în toată Germania: în supermarketuri, discounturi, farmacii, măcelării, brutării, magazine de benzină sau alte afaceri care în cea mai mare parte (cel puțin 60 la sută din gamă) vând produse alimentare și produse din farmacie, statutul imunitar la cumpărături nu este important. .   

Acolo unde oamenii nevaccinati trebuie să fie atenți

În Renania de Nord-Westfalia în special, persoanele nevaccinate ar trebui să fie atenți atunci când cumpără îmbrăcăminte, pantofi, mobilier sau în magazine specializate. În NRW nu a fost desființat regulamentul 2G, ci doar obligația de a face dovada la intrare. Aici, companiile și autoritățile trebuie să efectueze verificări aleatorii. Acest lucru elimină timpii lungi de așteptare la intrare deoarece clienții nu mai trebuie să prezinte dovezi.

Cei care au fost vaccinați și cei care și-au revenit trebuie să aibă întotdeauna actele la ei când fac cumpărături în NRW. Persoanele nevaccinate sunt amenințate cu o verificare aleatorie și o interdicție a casei și o plângere pentru încălcarea reglementărilor aplicabile ale Legii privind protecția împotriva infecțiilor. În plus, se datorează de obicei o amendă de 400 de euro. De asemenea, operatorul este rugat să plătească.

La ce trebuie să fiu atent când fac cumpărături?

În loc de regula 2G, sucursalele și comercianții cu amănuntul se bazează mai strict pe respectarea cerinței aplicabile privind mască. Oricine nu poartă mască va fi interzis din casă și va trebui să-și părăsească achizițiile și să părăsească locul.

Cei care au fost vaccinați trebuie să-și ia certificatul de vaccinare cu ei. La urma urmei, s-ar putea ca după cumpărături să vrei să mănânci ceva la restaurant. Puteți vedea ce se aplică în gastro aici. Persoanele care au fost imunizate ar trebui să primească o protecție de rapel la șase luni după a doua vaccinare, în caz contrar, starea imunitară este invalidă.

Genese ar trebui să ia cu ei rezultatul PCR pozitiv sau ordinul de carantină care arată o boală Covid-19 . Infecția cu corona trebuie să aibă o vechime de cel puțin 28 de zile și nu mai mult de trei luni.

Sunt acceptate versiunile digitale ale certificatelor de vaccinare și recuperare, precum și versiunile pe hârtie în germană, engleză , franceză , italiană sau spaniolă . Aproape toate țările din Uniunea Europeană tipăresc certificatul de vaccinare atât în ​​limba engleză, cât și în limba națională.

Următoarele documente sunt în general acceptate pentru stabilirea identității:

  • carte de identitate,
  • Pașaport,
  • permis de conducere ,
  • Card de asigurări de sănătate (cu fotografie) sau
  • act de identitate de student (cu fotografie)

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu