In magazin doar vaccinat sau recuperat – instanța permite 2G în comerțul cu amănuntul din Hessen

În statul Hessen, comercianților li se permite să refuze intrarea persoanelor care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 sau care nu și-au revenit. Acest lucru este posibil dupa o decizie judecătorească. Asociațiile comerciale salută acest lucru și, în același timp, avertizează asupra consecințelor.

Încep Restricțiile asupra Vieții Libere!

Un comerciant cu amănuntul specializat în produse de grătar a dat în judecată împotriva ordonanței de protecție împotriva infecțiilor din statul Hessen. El dorea „să introducă modelul de acces 2G în filiala sa în mod voluntar și extra-obligatoriu și astfel să permită doar persoanelor complet vaccinate și recuperate să viziteze camerele sale de vânzare”, așa cum se  arată în comunicatul de presă al instanței. Ordonanța din Hessen, care permite doar opțiunea „2G” pentru anumite companii, nu a permis încă acest lucru.

Decizia s-a bazat și pe principiul egalității în conformitate cu articolul 3 alineatul (1) din legea fundamentală (Grundgesetz). Conform acestui fapt, legiuitorilor și autorităților de reglementare li se permite să trateze tratamentul inegal, dar trebuie să fie justificați în mod adecvat. Aceasta privește obiectivul diferențierii și proporționalitatea măsurilor concrete.

Instanța a mai afirmat că „nu este clar de ce comerțul cu amănuntul, care, conform evaluării prezentate de Institutul Robert Koch, are un impact foarte mic asupra ratei de infecție, ar trebui exclus din aplicarea modelului 2G” . Statul Hesse are la dispoziție 14 zile pentru a depune o plângere împotriva deciziei instanței la Curtea Administrativă din Kassel.

O serie de state federale au introdus acum varianta „2G” ca „opțiune” pentru anumite domenii ale societății, după ce „3G” este deja în vigoare acolo. Ulterior, operatorii de facilități pentru gastronomie, sport, cultură sau evenimente pot decide singuri dacă acordă acces doar la vaccinați sau convalescenți („2G”) sau, de asemenea, celor care au fost testați („3G”). Cu „2G”, restricțiile anterioare, cum ar fi distanța sau masca, nu mai sunt aplicabile.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu