Medicament anti-Covid: guvernul cumpără un milion de pachete

Guvernul federal cumpără un milion de pachete cu medicamentul Paxlovid de la compania americană Pfizer pentru a trata cursurile severe de Covid. Toate informațiile aici.

Guvernul federal cumpără un milion de pachete de medicament Paxlovid de la compania americană Pfizer împotriva cursurilor severe de Covid, potrivit ministrului federal al sănătății Karl Lauterbach (SPD). Medicamentul nu a fost încă aprobat oficial în UE, dar testele sunt în desfășurare. Primele livrări sunt așteptate în ianuarie.

Aprobare în SUA cu puțin timp înainte de Crăciun

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o aprobare de urgență pentru medicament cu puțin timp înainte de Crăciun . Potrivit FDA, este primul medicament Covid din SUA care poate fi luat sub formă de tablete. Lauterbach a anunțat și o aprobare de urgență.

Așa  funcționează paxlovid 

Potrivit producătorului, pacienții iau trei comprimate de două ori pe zi timp de cinci zile . Toate comprimatele sunt într-un pachet care corespunde unui ciclu de tratament. Paxlovid constă, printre altele, din ingredientul activ Nirmatrelvir, care inhibă o proteină Sars-CoV-2. Acest lucru este pentru a opri înmulțirea virusului. 

Potrivit informațiilor de la Pfizer de la începutul lunii noiembrie, pilulele corona au un mare succes în prevenirea cursurilor severe ale bolii la pacienții cu risc ridicat . O analiză intermediară a rezultatelor testelor a constatat că medicamentul a redus cu 89% riscul de internare și deces la pacienții cu Covid-19 . Reacțiile adverse posibile includ gust afectat, diaree, hipertensiune arterială și dureri musculare.

Tratamente de la vârsta de doisprezece ani

Pacienții cu Corona în vârstă de 12 ani și peste care au fost testați pozitiv cu medicamentul urmează să fie tratați cu simptome ușoare până la moderate și cu un risc ridicat de agravare a bolii, a scris FDA. Agenția UE pentru medicamente Ema a comentat recent medicamentul și a spus că paxlovid ar putea fi utilizat pentru a trata pacienții adulți care nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de apariție a unui curs sever. 

Nu înlocuiește vaccinările

Medicamente precum paxlovidul sunt considerate de experți un pilon al luptei împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, în comparație cu vaccinările preventive, acestea sunt semnificativ mai scumpe și adesea mai complicat de utilizat . Înainte de a fi aprobate, au fost testate la mai puține persoane decât vaccinurile – care au fost, de asemenea, administrate de miliarde de ori în întreaga lume de luni de zile și sunt monitorizate în paralel. FDA a declarat, de asemenea, că medicamentul nu este un substitut al vaccinării pentru populația generală.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu