MPK-07.Ianuarie 2022 – Noi reguli Corona in Germania

1. Noua variantă de virus se transmite foarte ușor de la persoană la persoană. Prin urmare, este important să purtați măști FFP2 în interior și când întâlniți alte persoane. Sunt deosebit de eficiente în prevenirea infecțiilor. Utilizarea măștilor FFP2 este insistent recomandată atunci când faceți cumpărături în magazine și când utilizați transportul public local și pe distanțe lungi.

2. Este încă necesar să se reducă semnificativ numărul de contacte chiar și la întâlnirile private. Regula existentă conform căreia întâlnirile private pentru vaccinați și convalescenți cu maximum 10 persoane este încă în vigoare. Pentru persoanele care nu au fost vaccinate și care nu și-au revenit, se aplică în continuare următoarele: Doar membrii propriei gospodării și maximum două persoane din altă gospodărie au voie să se întâlnească. Copiii cu vârsta de până la 14 ani sunt excluși.

3. La nivel național, accesul la facilități și evenimente pentru activități culturale și de agrement (cinema, teatre etc.) precum și comerțul cu amănuntul (excepție: magazine pentru nevoi zilnice) rămâne independent de incidență doar pentru persoanele vaccinate și convalescente (2G). Excepții se aplică persoanelor care nu pot fi vaccinate și persoanelor pentru care nu există o recomandare generală de vaccinare. Sunt posibile și excepții pentru copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani. Respectarea regulilor este strict controlată.

4. Accesul la gastronomie (restaurante, cafenele, baruri si pub-uri etc.) este in continuare restrictionat persoanelor vaccinate si convalescente (2G) si este disponibil si in scurt timp la nivel national si indiferent de incidenta, doar cu un test zilnic sau cu dovada unui rapel. vaccinarea.sa fie posibila din ziua vaccinarii de rapel (2G Plus). Măștile nu pot fi purtate permanent în aceste locuri, astfel încât varianta virusului se transmite deosebit de ușor acolo.

5. Statele federale vor acorda o atenție deosebită barurilor și pub-urilor în care riscul de infecție este deosebit de mare datorită contactului direct, distanței mici și măștilor care nu se poartă tot timpul.

6. Cluburile și discotecile de interior („dance fun”) vor rămâne închise până la o nouă notificare, iar evenimentele de dans vor fi interzise.

7. Guvernele federale și de stat subliniază obligația existentă de a lucra de acasă. Cancelarul federal și șefii de guvern ai statelor federale fac apel la angajatori și angajați să folosească mai mult biroul de acasă în săptămânile următoare. Lucrul de acasă reduce contactele la locul de muncă și în drum spre serviciu. Ajută la reducerea numărului de infecții.

8. Până acum, persoanele de contact ale unei persoane infectate cu varianta virusului Omikron au avut o carantină strictă de 14 zile, care nu poate fi încheiată prematur cu un test negativ.

Pe viitor, acele persoane de contact care dau dovadă de protecție completă împotriva vaccinării prin vaccinarea de rapel vor fi scutite de carantină; acest lucru este valabil și pentru grupuri comparabile (nou vaccinați și convalescenți etc.). Pentru toți ceilalți, izolarea sau carantina se încheie de obicei după 10 zile. După o infecție dovedită sau ca persoană de contact după șapte zile, vă puteți „testa” cu o PCR sau un test rapid de antigen certificat (cu dovezi). Acest lucru ia în considerare și provocările pentru infrastructura critică.

Pentru a proteja efectiv persoanele vulnerabile din spitale, unități de îngrijire și unități de asistență la integrare, izolarea angajaților după infectare poate fi încheiată numai după șapte zile cu test PCR obligatoriu cu rezultat negativ și serviciul reluat dacă persoanele afectate 48 Orele au fost lipsite de simptome.
Pentru școlari și copiii din ofertele de îngrijire a copiilor, carantina ca persoană de contact poate fi încheiată după cinci zile cu un test rapid PCR sau antigen, acestea fiind integrate în strategiile de testare în serie. Sunt posibile excepții de la carantină dacă există un nivel ridicat de protecție (de exemplu, teste zilnice, cerință de mască etc.).

Declarație de protocol Bavaria:

  • Bavaria are deja reglementări foarte stricte pentru combaterea pandemiei corona, care depășesc cu mult reglementările multor alte țări. În Bavaria, de exemplu, măștile FFP2 sunt în mare parte obligatorii, barurile, pub-urile și discotecile clasificate ca fiind deosebit de infecțioase sunt complet închise și 2G Plus a fost introdus cu restricții de capacitate pentru evenimente culturale, sportive și alte evenimente. În plus, în Bavaria este interzisă alimentația în „hotspot-uri regionale”.
  • Decizia de astăzi rămâne în urmă cu situația juridică care este deja în vigoare în Bavaria și în alte țări. Înăsprirea în continuare a măsurilor de restricționare a libertății, cum ar fi o regulă 2G Plus independentă de incidență în întregul comerț cu alimentație publică, trebuie mai întâi examinată cu atenție pe baza celei mai de încredere expertize științifice posibile. Acest lucru nu este încă disponibil într-o măsură suficientă. În declarația sa din 6 ianuarie 2022, Consiliul de experți al Guvernului Federal a cerut și o intensificare suplimentară a măsurilor de restricție doar în cazul în care, previzibil, povara unui număr mare de infecții și absențe de personal ar deveni prea mare în săptămânile următoare. Este important să urmăriți îndeaproape evoluția dinamicii infecției pentru a putea acționa rapid, precum și cu prudență și prudență dacă este necesar.

Declarație de protocol a statului Saxonia-Anhalt:

Consiliul de experți al Guvernului Federal nu a recomandat măsuri specifice pentru a restricționa contactul sau accesul și nici nu a oferit sfaturi de încredere din punct de vedere medical cu privire la scurtarea perioadelor de izolare sau de carantină; Nici nu a comentat riscurile infecțioase asociate cu faptul că nu trebuie să aștepte o vaccinare completă, inclusiv vaccinări de rapel.
Guvernul federal consideră Saxonia-Anhalt ca fiind responsabilă pentru propunerile corespunzătoare din paragrafele 4 și 8 ale rezoluției de astăzi ale cancelarului federal și ale șefilor de guvern ai statelor federale.

În plus, Saxonia-Anhalt se alătură paragrafului 2 al declarației de protocol a Bavaria.

decizia mpk 07.01.2021 aici

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu