Peste 180 de procese din cauza posibilelor daune provocate de vaccinare

În curând vor începe primele procese împotriva producătorilor de vaccinuri. Reclamanții susțin că au fost afectați de vaccinarea Corona. Aceștia cer despăgubiri pentru durere și suferință și daune. Avocații se așteaptă la o “bătălie a experților”.

Potrivit avocaților, există cel puțin 185 de procese civile pendinte în toată Germania pentru presupusele daune cauzate de vaccinarea Corona. Două firme de avocatură din Düsseldorf și Wiesbaden reprezintă 135 și, respectiv, 50 de cazuri, potrivit propriilor informații. Procesele sunt îndreptate împotriva tuturor celor patru mari producători de vaccinuri Corona.

Presupusul prim proces a fost programat inițial să aibă loc la 28 aprilie la Tribunalul Regional din Frankfurt (LG). Între timp, însă, începerea procesului a fost amânată pentru 7 iulie. Pârâtul este producătorul de vaccinuri Biontech, cu sediul la Mainz. Reclamantul este o femeie care susține că a suferit leziuni cardiace din cauza vaccinului Covid 19. Femeia, care, potrivit avocatului său, lucrează ea însăși într-o profesie medicală, dorește să rămână necunoscută.

Firma de avocatură Rogert & Ulbrich din Düsseldorf a declarat că a avut aproximativ 3.000 de solicitări, care s-au transformat în 810 mandate, dintre care 135 au dus la procese. Firma de avocatură Cäsar-Preller din Wiesbaden a raportat 850 de mandate și 50 de procese. Și aici, sute de cazuri au fost respinse ca fiind inutile. Potrivit cunoscătorilor din industrie, aceste două firme de avocatură reprezintă majoritatea celor dispuși să dea în judecată.

Fiecare caz trebuie negociat individual sau se ajunge la o înțelegere. Punctul nevralgic este cauzalitatea: există o legătură între vaccinare și daune? Potrivit avocaților și experților medicali, această întrebare va fi decisă, în cele din urmă, de către martori experți.

În principiu, în cazul vaccinurilor Covid 19 se aplică aceleași reguli de răspundere ca și în cazul altor medicamente, de exemplu, în conformitate cu legea privind medicamentele sau cu Legea privind răspunderea pentru produse. Producătorul poate fi tras la răspundere dacă, de exemplu, există o eroare de producție. Dacă, pe de altă parte, medicamentul este administrat incorect, de exemplu, persoana care vaccinează este responsabilă.

Biontech: Până în prezent nu s-a dovedit existența unei cauzalități

Avocatul Tobias Ulbrich, din Düsseldorf, se așteaptă la o “bătălie a experților” – dacă instanțele de judecată nu vor pronunța de la început o “hotărâre descurajatoare”, după cum a declarat pentru Deutsche Presse-Agentur.

Biontech subliniază că “până în prezent, în niciunul dintre cazurile examinate de Biontech nu a fost posibilă dovedirea unei legături de cauzalitate între afecțiunile de sănătate prezentate și vaccinarea cu Comirnaty”. “Ne luăm foarte în serios responsabilitatea de producător de vaccinuri”, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru dpa.

Biontech examinează cu atenție fiecare caz în care se fac afirmații împotriva sa. Cu toate acestea, a precizat ea, condiția prealabilă este ca avocații să furnizeze documente suficiente. “În evaluarea cazului, ne putem baza doar pe faptele medicale pentru a evalua dacă există sau nu o legătură de cauzalitate. Din păcate, exact acest lucru lipsește foarte des.”

Datele nu indică o acumulare de complicații

Institutul Paul Ehrlich (Paul Ehrlich Institute – PEI) publică periodic “rapoarte de siguranță”. Acestea enumeră următoarele complicații grave ale vaccinării: boala cardiacă mio-/pericardită, tromboza venelor sinusale care apare la nivelul creierului și alte cheaguri de sânge, paralizia facială, o slăbiciune musculară numită sindromul Guillain-Barré și deficiența auditivă tinitus. Toate acestea sunt “rare” (un caz la 10.000 până la 1.000 de vaccinări) sau “foarte rare” (mai puțin de un caz la 10.000 de vaccinări), potrivit datelor PEI.

PEI numără, de asemenea, cazurile suspecte raportate. Nu reiese clar din aceste statistici dacă suspiciunea este ulterior confirmată. Până la jumătatea anului trecut, 323.684 de cazuri suspecte de efecte secundare și complicații ale vaccinării fuseseră raportate institutului.

Potrivit Institutului Robert Koch, de la începutul vaccinării, au fost administrate în total 183 de milioane de vaccinări individuale pentru a proteja împotriva Covid-19. Astfel, rata de raportare pentru toate vaccinurile împreună a fost de 1,8 raportări la 1.000 de doze de vaccin, iar pentru cazurile suspecte de efecte secundare grave și complicații vaccinale de 0,3 raportări la 1.000 de doze de vaccin. Prin urmare, numărul se situează în intervalul de la unu la mie.

Mass-media relatează în mod repetat despre destine individuale dramatice. De exemplu, “heute-journal” a arătat într-un reportaj o tânără fostă atletă de competiție care a trebuit să lupte pentru viața ei după a doua doză de vaccin Corona și care acum se află într-un scaun cu rotile.

“Cazuri precum cel din articol sunt însă atât de rare, conform datelor actuale, încât nu sunt înregistrate ca o acumulare statistică”, a declarat ulterior pentru “Die Zeit” Leif Erik Sander, cercetător în domeniul vaccinurilor și șef al Clinicii de Infecțologie de la Charité din Berlin. Astfel de consecințe extreme ar putea apărea în cazuri individuale după o vaccinare Corona. Dacă ar fi existat o acumulare a unor astfel de complicații grave, a spus Sander, acest lucru ar fi fost observat în datele PEI și – cu peste 13 miliarde de doze vaccinate în întreaga lume – chiar mai mult în datele internaționale. Iar acesta nu este cazul.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu