Micuța Pamela a fost nevoită să locuiască luni de zile cu o familie străină - acum cere despăgubiri

Pamela (6) îl dă în judecată pe evaluator Psihologic

Pamela este o fată drăguță din Bielefeld căreia îi place să poarte codițe și haine roz. Ea este în clasa întâi și își iubește tatăl, Niki (36 de ani). Însă copila a fost despărțită de tatăl ei timp de aproximativ 20 de luni și a fost nevoită să trăiască într-o familie străină.

De aceea, Pamela este în curs de a face istorie în justiție.

“Pamela a fost smulsă de la familia ei de către tribunalul de familie din cauza unei expertize false care a ridicat părul în cap”, spune avocatul Bernd Wegener (60 de ani). În ceea ce este probabil un caz unic în Germania, el o reprezintă pe Pamela și pe tatăl ei, Niki Abbe, în fața Tribunalului Regional din Detmold (NRW) și îl dă în judecată pe expertul responsabil (61) pentru daune și despăgubiri pentru durere și suferință. Detaliile cauzei se află în dosarul instanței (Ref. 4 O 162/20).

Pamela provine dintr-un mediu dificil. Tatăl ei a fost un refugiat pe o barcă din Nigeria, mama ei este o grecoaică cu cazier judiciar și are un fiu fără adăpost de mult timp (acum în vârstă de 13 ani), care se află sub supravegherea Biroului de asistență socială pentru tineret din 2015. Când Pamela s-a născut în iulie 2016, autoritățile au fost alertate. A fost organizată asistență familială.

Dar, la un moment dat, situația a escaladat. Părintele Niki: “Au intervenit peste tot. Nu înțelegeam ce voiau de la noi și mă simțeam tratat cu condescendență.” Adevărul este că tatăl a refuzat să coopereze cu biroul de asistență socială pentru tineri.

Reuniți! Pamela locuiește acum din nou cu tatăl ei, Niki (36 de ani). Foto: Ralf Meier

Au fost certuri, insulte, amenințări. În cele din urmă, Biroul de Asistență Socială pentru Tineret a fost convins că bunăstarea lui Pamela era în pericol acut. A fost inițiată o procedură de “plasament în afara domiciliului”, iar instanța de familie a numit un expert.

După două vizite în familie, psihologul a ajuns la concluzia, pe 40 de pagini, că bunăstarea Pamelei nu era în pericol acut, dar că exista un pericol latent pentru dezvoltarea ei în familie. Și pentru că părinții au refuzat să coopereze cu biroul de protecție a tinerilor, Pamela a trebuit să părăsească familia.

La 13 martie 2018, instanța de dreptul familiei a dispus ca Pamela să fie plasată într-o familie de plasament. Tot în sala de judecată, la cererea Biroului de asistență socială pentru tineret, funcționarii instanței au smuls-o din brațele tatălui pe fiica acestuia, pe atunci în vârstă de 20 de luni, și i-au luat-o.

La scurt timp după aceea, avocatul Wegener a auzit despre acest caz. “Am fost îngrozit când am citit această expertiză”, spune el. El s-a dus imediat la Tribunalul Regional Superior din Hamm. În noiembrie 2019, judecătorii de acolo au decis că custodia a fost ilegală și au dispus returnarea imediată a copilului.

Instanța a propus plata unei despăgubiri

Acum, el vrea să îl tragă la răspundere pe expert în fața Tribunalului Regional Detmold. Instanța a propus o despăgubire de 20.000 de euro. Pentru că expertul a respins propunerea de soluționare, a fost comandat un expert care să examineze controversatul raport de expertiză al femeii.

Expertul a concluzionat că raportul nu a respectat standardele minime. Expertul nu luase în considerare cele mai simple și mai evidente considerente. Instanța va decide în curând.

Dar un verdict a fost deja dat!

Pentru că Pamela a fost smulsă ilegal și violent din brațele tatălui ei și luată de opt funcționari de la instanța de judecată la instigarea tutorelui ad litem de la tribunalul de familie din Bielefeld în martie 2018, Tribunalul Regional Bielefeld a condamnat deja biroul de asistență socială pentru tineret și tutorele ad litem la plata a 7.000 de euro în daune pentru durere și suferință în ianuarie 2023.

Avocatul Wegener: “Această sumă este prea mică. Am făcut apel la Curtea Regională Superioară.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu