Relaxare in Baden-Wüttemberg din 3 Aprilie

Temeiul legal pentru majoritatea măsurilor corona a expirat. Baden-Württemberg va respecta temporar unele reguli până pe 2 aprilie. Dar apoi s-a terminat.

După ce perioada de tranziție expiră pe 2 aprilie, majoritatea regulilor Corona vor cădea probabil în sfârșit în Baden-Württemberg. Prim-ministrul Winfried Kretschmann (Verzii) a confirmat acest lucru marți, la conferința de presă a guvernului. „Asta este sfârșitul”, a spus Kretschmann, privind ora de după 2 aprilie. „Și atunci se aplică doar ceea ce este în Legea privind protecția împotriva infecțiilor”.

Începând cu 3.Aprilie:

Evenimente: pentru spectacole se pot vinde toate biletele si regula 3g sau 2g se anuleaza

Hotel, Restaurante, Targurii, Parcuri de distractie, Frizerii etc: Liber ca si inainte de Corona

Intalnirile private: liber ca inainte de Corona

Purtarea Măștii: Obligativitatea purtării Măștilor rămâne în Spitale, Camine de bătrânii și persoane cu handicap, Transportul public.

Școli, Grădinițe: Începând cu 3 Aprilie nu mai este obligatoriu purtarea măștilor. Dar asta se poate schimba în regiunile de Hotspot. Testarea obligatorie ramane pana dupa vacanta de pasti.

Pot comenrciantii sau restaurantele să facă obligatoriu măștile pentru magazinele lor fără o lege?

Da. De fapt, restaurantele și comercianții cu amănuntul își pot folosi drepturile de domiciliu pentru a impune purtarea măștii. Cu toate acestea, persoanelor care nu pot purta o mască din motive medicale trebuie să li se acorde în continuare acces.

Cum rămâne cu obligația de a purta măști la locul de muncă?

Guvernul federal reglementează sănătatea și securitatea în muncă. Restricția de acces 3G a scăzut deja, la fel ca și obligația de a lucra de acasă. Cu toate acestea, compania este liberă să stabilească ea însăși măsuri de protecție, cum ar fi menținerea obligației de a purta măști în sediul companiei dacă o distanță minimă nu poate fi păstrată. Angajatorii pot continua să ofere teste, dar nu trebuie.

Vor exista măcar teste gratuite pentru cetățeni?

Până acum, ordonanța federală de testare continuă să se aplice, dar este în prezent revizuită. Cu toate acestea, cetățenii au în continuare posibilitatea de a fi testați. Conform planurilor, testele vor continua să fie oferite gratuit până la sfârșitul lunii mai. Dacă situația se înrăutățește din nou, testele ar putea fi reintroduse rapid ulterior, conform Ministerului Federal al Sănătății.

Cât timp trebuie să fiu izolat dacă sunt infectat?

Oricine a fost testat pozitiv și a cărui infecție este confirmată cu un test PCR poate pune capăt carantinei după zece zile, chiar și fără un test. Te poți testa din a șaptea zi, dar numai dacă ai fost lipsit de simptome timp de două zile.

Miniștrii sănătății din guvernele federale și ale statelor vor să creeze un nou regulament. Prin urmare, Institutul Robert Koch (RKI) ar trebui să clarifice „dacă și pentru cât timp este necesară izolarea persoanelor infectate și a persoanelor de contact în faza actuală de pandemie”.