Vaccinarea Obligatorie: Joi parlamentul decide daca e de la 50 sau 60 de ani!

Peste 18, peste 50, peste 60? Potrivit informațiilor SPIEGEL, se spune că grupurile de lucru din Bundestag au ajuns la un acord cu privire la vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului. Aplicația prevede și obligația de a oferi consultanță.

Joi, Bundestagul urmează să voteze cererile de vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului. Potrivit informațiilor, grupurile care favorizează vaccinarea obligatorie de la vârsta de 18 și 50 de ani au convenit asupra unei cereri comune. Aceasta ar trebui să prevadă vaccinarea obligatorie de la vârsta de 60 de ani. În plus, ar trebui să existe o obligație de consiliere, care ar trebui să se aplice de la 1 mai.

Deputații ar trebui să poată evalua de două ori starea campaniei de vaccinare

Cererea este menită să prevadă vaccinarea obligatorie de la vârsta de 60 de ani, care se va aplica din 15 octombrie și, prin urmare, ar putea fi sancționată cu amendă de atunci. Cei afectați ar trebui să se apuce de vaccinare cel târziu la jumătatea lunii iunie.

Starea ratei de vaccinare urmează să fie evaluată în două rapoarte. O dată înainte de jumătatea lunii iunie, în care urmează să fie examinată eficiența obligației de a oferi consultanță. Fără intervenții suplimentare din partea Bundestag-ului, vaccinarea obligatorie de la vârsta de 60 de ani ar trebui să intre în vigoare. Deputații ar putea decide și suspendarea acestora. Potrivit unui alt raport din septembrie, Bundestagul ar trebui să aibă din nou posibilitatea de a decide suspendarea vaccinării obligatorii – sau extinderea acesteia la toți adulții, dacă este necesar.

Cancelarul federal Olaf Scholz și ministrul Sănătății Karl Lauterbach (ambele SPD ) s-au pronunțat în favoarea vaccinării generale din decembrie anul trecut , pentru a evita noi blocaje în toamnă și iarnă . Cu toate acestea, nu au prezentat o lege, propunerile ar trebui elaborate în cadrul grupurilor parlamentare din Bundestag . În ultima săptămână, planul de vaccinare generală pentru toți adulții părea să fi eșuat în cele din urmă.

În cele din urmă, au fost pe masă patru propuneri din partea grupurilor de aplicații:

o cerință generală de vaccinare de la vârsta de 18 ani, limitată inițial la sfârșitul anului 2023 – elaborată de mai mulți deputați la semafor, susținuți de cancelarul Olaf Scholz și de ministrul Sănătății Karl Lauterbach,
o combinație de sfaturi obligatorii pentru toată lumea de peste 18 ani și vaccinare obligatorie de la vârsta de 50 de ani din septembrie, în cazul în care sfatul nu duce la o creștere a ratei de vaccinare – scris de un grup din jurul politicianului FDP în domeniul sănătății Andrew Ullmann ,
un „mecanism de vaccinare” în trei etape (de la 60, de la 50 și angajații infrastructurii critice, creșe, școli, poliție) în funcție de o agravare a situației corona; Introducerea unui registru național de vaccinare – propunerea Uniunii,
respingerea vaccinării obligatorii – printre altele de către vice-ul FDP Wolfgang Kubicki și politicianul de stânga Gregor Gysi ; AfD a depus, de asemenea, o cerere împotriva vaccinării obligatorii.
Niciuna dintre propuneri nu a avut recent șansa majorității. De aceea, susținătorii vaccinării obligatorii de la 18, în spatele căreia se adunaseră majoritatea parlamentarilor, au făcut o încercare de compromis de ultimă oră. Mișcarea ar trebui redusă semnificativ.