Ajutor pentru poliție: Se caută voluntari pentru patrule de securitate

Aceștia poartă uniforme și sunt mereu în picioare, în perechi: echipați cu stații radio și truse de prim ajutor, gărzile de securitate sprijină poliția. Numărul de voluntari este pe cale să crească în Bavaria, iar Bayreuth caută acum în mod activ voluntari.

Aproximativ 1.000 de voluntari sprijină poliția din Bavaria: așa-numitul Sicherheitswacht are rolul de a ajuta la menținerea securității interne. “Obiectivul nostru este de a extinde Sicherheitswacht la aproximativ 1.500 de membri”, potrivit site-ului Ministerului de Interne bavarez. În prezent, poliția din Bayreuth caută în mod activ persoane care ar dori să se ofere voluntar pentru Sicherheitswacht.

Potrivit poliției, serviciul de supraveghere a siguranței din Bayreuth există de 27 de ani. În acest timp, a contribuit la întărirea sentimentului de siguranță al cetățenilor. În prezent, în Bayreuth există 13 membri ai pazei de securitate. Voluntarii sunt considerați ca fiind ochii și urechile suplimentare ale poliției și sunt în dialog permanent cu departamentele. Sarcina lor este de a se asigura că ajutorul este chemat rapid în caz de urgență și în situații periculoase.

Ei primesc 40 de ore de pregătire din partea poliției înainte de a fi mobilizați. Apoi sunt dotați, printre altele, cu un radio digital, un pulverizator de substanțe iritante și o trusă de prim ajutor. În medie, gărzile de securitate sunt la datorie cel puțin cinci ore pe lună.

Potrivit Ministerului de Interne, aceștia sunt activi în special în parcurile și facilitățile publice, în cartierele de locuințe mai mari și în apropierea clădirilor sau a facilităților în care au loc în mod repetat distrugeri intenționate sau graffiti. Dacă este necesar, aceștia sunt autorizați să stabilească datele personale și să emită interdicții. În cazul unui conflict, aceștia cheamă poliția prin radio și sunt disponibili ca martori.

În Franconia Superioară, există agenți de pază în peste zece locații. Membrii acestora pot fi recunoscuți după tricourile polo sau jachetele de culoare albastru închis cu stema Bavariei și cuvintele “Sicherheitswacht” (agent de securitate). În prezent, aceștia primesc o sumă forfetară de opt euro pe oră pentru munca lor.

Oricine dorește să candideze pentru un post în cadrul pazei de securitate din Bayreuth trebuie să îndeplinească, printre altele, următoarele criterii: Trebuie să aibă cel puțin 18 ani, dar nu mai mult de 62 de ani. Pe lângă faptul că trebuie să fi absolvit o școală sau o formare profesională, voluntarii trebuie să fie dispuși să lucreze aproximativ cinci ore pe lună.

Ideea unui sistem de supraveghere a securității ca o legătură între cetățeni și poliție în Bavaria a venit în anii ’90 de la ministrul președinte de atunci, Edmund Stoiber (CSU). În 1994, ministrul de interne Günther Beckstein (CSU) l-a pus în aplicare, inițial ca proiect pilot în orașele Nürnberg, Deggendorf și Ingolstadt.

La vremea respectivă, adversarii ideii se regăseau în opoziția din parlamentul landului, dar și în cercurile polițienești. Sindicatele de poliție GdP și DPolG au catalogat voluntarii drept “ofițeri de poliție onorifici” și au afirmat că gărzile de securitate reprezintă un placebo în ceea ce privește politica de securitate. Cea mai frecventă obiecție la adresa voluntariatului a fost aceea că asigurarea securității era responsabilitatea exclusivă a poliției.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu