Asigurarea de sănătate rambursează până la 500 de euro

Mulți asigurați nu știu că pot încasa în mod corespunzător de la compania lor de asigurări de sănătate.

Multe companii de asigurări de sănătate recompensează fitness, exerciții fizice și controale regulate cu până la 500 de euro. Dar doar aproximativ opt la sută dintre pacienții de asigurări de sănătate au primit o primă de bonus în 2021!

Expertul în asigurări de sănătate Thomas Lemke, director general al Institutului German de Servicii Financiare (DFSI), despre BILD: „Uneori se plătește mult pentru asta. Dar nu este folosit aproape niciodată!” Exclusiv pentru BILD, DFSI a evaluat casele de asigurări de sănătate cu cele mai bune programe de bonus.

Nu doar cuantumul primei este decisiv, ci și câte măsuri individuale (abonarea la o sală de sport sau la un club sportiv, controale medicale preventive etc.) trebuie dovedite în fiecare an. Lemke: „Prea multe măsuri sunt nerealiste”.

De asemenea, important de știut: membrii familiei coasigurați pot, de asemenea, să adune puncte bonus!

► IKK Innovationskasse plătește cea mai mare primă (alocată): 500 de euro pe an. Pentru aceasta, asiguratul trebuie doar să se prezinte la toate controalele medicale preventive care sunt planificate pentru vârsta și sexul său. Pentru un bărbat de 31 de ani, aceasta este doar îngrijire dentară anuală. De la vârsta de 35 de ani se adaugă controale regulate (screening cutanat etc.). Prima poate fi folosită pentru a plăti servicii de sănătate, de exemplu curățarea profesională a dinților sau examinările plătite și taxele de membru în sala de fitness.

► BKK Freudenberg oferă asiguraților 200 de euro pe an dacă își pot demonstra starea fizică: prin participarea regulată la o sală de sport sau cu o insignă sportivă, cum ar fi o insignă pentru drumeții sau înot.

► La HEK – Hanseatische Krankenkasse, o primă de 478 de euro pe an atrage șase măsuri. Similar cu IKK Innovationskasse, există un bonus pentru controale. Mai sunt puncte bonus pentru: certificatul medical de statut de nefumător, apartenența la un club sportiv sau sală de sport, ecuson sportiv, curs de prevenire.

► Oricine poate dovedi activitate fizică regulată și apartenența la sală sau un indice de masă corporală (IMC) în intervalul normal la vivida bkk primește un bonus de 150 de euro pe an pentru serviciile de sănătate.

► Trebuie să dovediți cinci măsuri cu asigurarea de sănătate hkk pentru o primă de 280 de euro, de exemplu cu îngrijire dentară, screening cancer de piele, apartenența la sală sau la un club sportiv și o insignă sportivă de la DOSB.

► La DAK-Gesundheit există o primă de 253,32 euro pentru: sport în club, două cursuri de prevenire, un eveniment sportiv și anumite valori de sănătate (IMC, tensiune arterială, colesterol, zahăr din sânge).

► BKK Faber-Castell & Partner plătește un bonus de 150 de euro dacă poți bifa trei căsuțe: de exemplu screening-ul cancerului de piele, apartenența la un club sportiv și un curs de prevenire. Asigurații Salus BKK primesc 130 de euro transferați dacă participă la un curs de prevenire, sunt membru activ al studioului de fitness și sunt nefumători.

► Puteți încasa o primă de 300 de euro de la Bergische Krankenkasse, dar trebuie să furnizați șapte dovezi de sănătate. Cu asigurarea de sănătate SECURVITA trebuie să bifezi șapte lucruri, pentru care te așteaptă 280 de euro atât pentru servicii de sănătate, cât și ca bonus în numerar. Iar BKK ProVita acordă un bonus de 200 de euro pentru un total de cinci măsuri.

Prime mari pot fi obținute și cu asigurători mari, cum ar fi Techniker Krankenkasse (TK). Cu un bonus mediu de 10 euro în numerar sau 20 de euro alocați pentru fiecare măsură individuală, este însă destul de complex.

De asemenea, adesea oferite: bonusul de bun venit pentru bebeluș! Expertul în asigurări de sănătate Lemke: „Toți părinții fac examinările prescrise. Dar aproape nimeni nu profită de bonus.”

Se poate observa o tendință către trackere de fitness, spune Lemke. Cu AOK Plus, de exemplu, îți poți transforma pașii în bani: 1 euro pentru 10.000 de pași pe zi. Suma maxima pe an: 180 euro.

Rezoluție bună pentru anul 2023: Deveniți activ și profitați activ!

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu