Biroul de Asistență Socială pentru Tineret Altötting prezintă foaia de parcurs pentru legea privind sprijinul pe toată durata zilei

Altöttinger Jugendhilfe își prezintă foaia de parcurs pentru Legea privind sprijinul pe toată durata zilei.

Începând cu anul 2029, fiecare copil de școală primară din Germania va avea dreptul la îngrijire pe tot parcursul zilei. Acest lucru este reglementat de Legea privind asistența de zi întreagă (GaFög), care a fost adoptată de Bundestag în 2021. Obligația eșalonată de a oferi îngrijire pe toată durata zilei va începe cu elevii de clasa întâi în anul școlar 2026/2027. Serviciile de asistență socială pentru tineret din Altötting se pregătesc acum pentru acest lucru: “Și de unde va veni personalul?”, a fost răspunsul clătinat din cap din rândurile comitetului de asistență socială pentru tineret atunci când Jürgen Jordan, responsabil cu planificarea asistenței sociale pentru tineret la biroul de asistență socială pentru tineret, a prezentat legea. În același timp, toată lumea a fost de acord că oferta este importantă – în special pentru a permite femeilor să lucreze cu normă întreagă. Sascha Seehuber, care preia domeniul de la Jürgen Jordan, folosește un sondaj, care va dura până în iulie 2024, pentru a determina cererea în districtul Altötting.

Din 1996, copiii au dreptul la servicii de îngrijire a copiilor pe tot parcursul zilei de la vârsta de trei ani, iar din 2013 de la vârsta de un an. Până când copiii sunt suficient de mari pentru a merge la școala secundară, există în prezent un fel de lacună în ceea ce privește serviciile de îngrijire a copiilor (anii de școală primară), pe care GaFög este menit să o elimine.

Elevii de clasa întâi din anul școlar 2026/2027 vor fi primii care vor avea dreptul legal la îngrijire pe toată durata zilei. În anii următori, dreptul va fi apoi extins treptat la grupele de ani mai mici, astfel încât, începând cu luna august 2029, fiecare copil de școală primară va avea în cele din urmă dreptul la îngrijire pe toată durata zilei.

Municipalitățile sunt responsabile pentru acest lucru: Acestea trebuie să clarifice cererea locală și să asigure locurile. Cu toate acestea, responsabilitatea generală pentru planificare revine departamentului districtual pentru protecția tineretului. De asemenea, biroul de asistență socială pentru tineret trebuie să se ocupe de eventualele plângeri ale părinților.

Legea stipulează că trebuie să fie garantat un serviciu de îngrijire a copiilor timp de opt ore pe zi în zilele lucrătoare – “inclusiv vinerea”, a subliniat Jürgen Jordan din cadrul Comitetului pentru bunăstarea tineretului. În timpul vacanțelor, statele federale pot decide singure când și pentru cât timp pot fi închise unitățile – dar numai pentru maximum patru săptămâni pe an.

Hildegard Hajek-Spielvogel, director al Autorității pentru educație, a oferit o prezentare generală a situației actuale a serviciilor de îngrijire de zi din district. Din cei 4 592 de elevi din învățământul primar actual, nouă la sută sunt îngrijiți în cadrul școlii de zi legate, 27 la sută în cadrul școlii deschise de zi și zece la sută în cadrul serviciului de îngrijire la prânz. Restul de 54 la sută sunt îngrijiți în mod privat sau, eventual, într-un centru de îngrijire după școală. Sascha Seehuber, de la Oficiul pentru Protecția Tinerilor, dorește să afle cât de mare este cererea în districtul Altötting și în ce măsură este posibil să crească, în colaborare cu municipalitățile, școlile și centrele de îngrijire de zi. Institutul Dr. Tekles Demosplan ajută la analiza și prognoza nevoilor. Primele rezultate ar trebui să fie disponibile în prima jumătate a anului 2024.

Oficiul de Stat pentru Statistică presupune o creștere mare a cererii (până la 50% până în 2029) – dar cu toate cerințele teoretice, spune Sascha Seehuber. Potrivit unui studiu recent al Ministerului Afacerilor Familiale, cererea în Bavaria este în prezent acoperită în mare parte, dar nu în totalitate. Potrivit sondajului, 61% dintre părinți își fac copilul de școală primară să fie îngrijit într-o instituție după-amiaza, în timp ce 39% nu o fac. Unsprezece la sută dintre cei 1.400 de părinți intervievați au declarat că nevoile lor nu sunt acoperite sau nu sunt suficient de acoperite. Cu toate acestea, Seehuber a atras atenția asupra unui decalaj puternic între mediul urban și cel rural și asupra fluctuației cifrelor de la un district la altul. Modul în care va evolua efectiv cererea în districtul Altötting până în 2030 poate fi extrapolat, dar nu și prezis.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu