Șef plătește facturile de energie electrică ale angajaților pentru întregul an

Cu prețurile mari la energie electrică în prezent, managerul unui punct de desfacere din Allgäu a venit cu ceva special ca un cadou de Crăciun devreme: preia rapid costurile cu electricitatea pentru toți angajații săi.

Antreprenorul din Allgäu Marc Wenz a lucrat ca manager de marketing la Levis și Nike. Lucrează pe cont propriu de 19 ani și acum administrează 11.000 de metri pătrați de spațiu comercial, împărțiți între cele două puncte de vânzare „Allgäu Outlets” din Sonthofen și „Alpsee Outlets” din Immenstadt. După cum relatează portalul de știri Allgäu all-in.de , antreprenorul și-a surprins angajații cu un cadou de Crăciun devreme pe 14 noiembrie: va acoperi costurile cu electricitatea pentru toți angajații. Având în vedere prețurile curente la electricitate, acesta este un cadou binevenit pentru toată lumea.

Angajații beneficiază de vânzări record

Wenz nu acoperă doar costurile cu energia electrică pentru noiembrie și decembrie, ci și pentru întregul an 2022 pentru toți cei 70 de angajați ai săi. Până la 3.000 de euro trec fără taxe direct către angajați. După cum arată imaginile, acestea au fost peste lună. Și pe lângă aplauze zgomotoase, au fost și câteva lacrimi de bucurie. Motivul cadoului generos din partea șefului este un record de vânzări care depășește chiar vânzările anului pre-pandemic 2019.

„Vreau doar să fac ceva bun pentru angajații mei și să sărbătoresc recordul nostru alături de ei. A trebuit să punem lucrurile înapoi de doi ani, aveam temeri existențiale, acum vrem să sărbătorim succesul împreună . Angajații mei sunt ca o familie pentru mine”, spune Marc Wenz.

Și antreprenorul face și mai mult, pentru că outlet-ul din Sonthofen se închide timp de trei săptămâni. Prin aceasta, Wenz se răsfăță pe sine și pe angajații săi după o perioadă obositoare. Pentru că lipsa larg răspândită de personal se remarcă și în punctul său de vânzare – sunt în jur de 40 de angajați dispăruți. Se lucrează în continuare, deoarece inventarul anual este datorat în pauză de trei săptămâni.

Antreprenorul se gândește și la mediu

În timpul închiderii, priza poate economisi multă energie electrică. Pentru că în acest timp luminile din priza de 3.800 de metri pătrați rămân stinse și Wenz stinge încălzirea. De asemenea, vor să facă ceva bun pentru mediu și să economisească energie , explică antreprenorul pentru all-in.de. Tot timpul este ceva mai liniștit în priză toamna, așa că nu merită să încălziți și să iluminați totul.

În mod evident, mediul este important și în alte privințe pentru antreprenor: anul acesta a avut instalat un sistem fotovoltaic pe acoperișul clădirii companiei. Priza generează acum aproximativ 450.000 kWh de energie electrică anual , economisind până la 450 de tone de CO2. Pentru viitor, Wenz plănuiește deja măsuri suplimentare pentru a deveni mai ecologic. De asemenea, vrea să transforme flota companiei în mașini electronice și să construiască o casă pentru personal cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu