Următoarea Subventie – Veniturile mici primesc bonusuri noi

Din ianuarie 2023, veniturile mici din Austria vor fi, de asemenea, scutite de inflație. Mai exact, mai multe bonusuri și plăți pot fi solicitate pentru egalizarea impozitului pe salarii. Acestea includ un bonus de 500 EUR pentru angajați și un suplimentar de 550 EUR per copil.

Când vine vorba de evaluările fiscale ale angajaților pentru 2022, veniturile mici beneficiază în mod deosebit de puternic. Nu numai că poți beneficia de un bonus unic de 500 de euro, dar poți beneficia și de 550 de euro în plus pentru fiecare copil ca ușurare.

500 de euro credit fiscal pentru costul vieții pentru angajați

Așa-numitul credit fiscal pentru costul vieții pentru angajați este de până la 500 de euro și va fi plătit pentru prima dată odată cu ajustarea impozitului pe salarii pentru 2022. Mai presus de toate, ar trebui să atenueze considerabil veniturile scăzute împotriva inflației.

Acest bonus este considerat o deducere fiscală negativă unică și este destinat tuturor contribuabililor cu venituri mici. Pentru a aplica pentru deducere, trebuie să o revendicați în mod activ în procesul de egalizare fiscală.

Acei pensionari care au primit deja creditul fiscal pentru costul vieții (creditul fiscal pentru pensii) de până la 500 de euro în septembrie 2022 nu mai pot aplica pentru acest bonus.

Majorarea sumei suplimentare pentru copii la 550 euro

Așa-numita alocație pentru copii pentru familiile cu venituri mici va fi majorată de la 250 de euro la 550 de euro pentru 2022. Suma suplimentară pentru copii este utilizată ca compensare pentru acele persoane care nu au dreptul la sporul familial din cauza impozitului pe salariu insuficient.

Suma este luată în considerare automat în stabilirea impozitului pe angajat, cu condiția îndeplinirii tuturor condițiilor. Suma este de 550 de euro per copil pentru anul 2022.

Alte inovații în egalizarea impozitelor

Angajații care au dreptul la o indemnizație de navetiță vor beneficia de o dublare a sumei la care au dreptul din mai 2022 ca parte a impozitului pe angajat . Această creștere este valabilă până în iunie 2023. De asemenea, euro pentru navetiști se va multiplica de patru ori pentru această perioadă. Oricine nu primește indemnizația de navetiști direct prin contabilitatea salariilor o poate revendica din egalizarea impozitelor.

În plus, bonusul pentru familie , care a fost majorat până la 2.000 de euro (650 de euro pentru copiii cu vârsta peste 18 ani) din 2022 , aduce mult mai multe rambursări de taxe pe copil și an decât înainte. Această sumă poate fi solicitată și ca parte a ajustării impozitului pe venit și se aplică fiecărui copil pentru care se primește în mod activ alocația familială .

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu