Președintele BBK se așteaptă la întreruperi de curent în ianuarie și februarie

Potrivit estimărilor Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), situația tensionată din aprovizionarea cu energie va duce la întreruperi de curent în Germania în următoarele luni care vor depăși nivelul anterior.

„Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent în timpul iernii”, a spus șeful BBK, Ralph Tiesler, de la „ Welt am Sonntag ”. „Prin asta mă refer la o întrerupere regională și temporară a alimentării cu energie”. 

Cu toate acestea, cauza nu este doar penuria de energie, ci și oprirea țintită, temporară, a rețelelor de către operatori pentru a proteja rețelele și a nu pune în pericol aprovizionarea generală. „Riscul acestui lucru crește din ianuarie și februarie, așa că presupunem că de atunci încolo vor exista întreruperi de alimentare cu energie electrică pentru o anumită perioadă de timp”, a spus Tiesler.

Operatorii de sisteme de transport din Germania au presupus până acum că nu va fi nicio întrerupere. În cel mai rău caz, ar putea exista așa-numitele lipsuri de încărcătură în Germania în această iarnă. Atunci nu ar fi suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul așteptat – „sarcina”. Apoi „în cel mai rău caz, poate apărea așa-numita debarasare controlată a sarcinii: operatorii de sisteme de transport deconectează consumatorii de la rețea pentru o perioadă scurtă de timp”, spune operatorul Amprion.

Lucrătorii de la Protecția civilă se așteaptă la întreruperi de curent în ianuarie și februarie

În acest context, președintele BBK a criticat faptul că agențiile guvernamentale nu au fost întotdeauna pregătite adecvat pentru situații de criză, cum ar fi întreruperile de curent. Unele dintre primării și autorități sunt „cu adevărat exemplare”, cu planuri precise și asigurând alimentarea cu energie electrică prin generatoare de urgență la fața locului.

Alții sunt într-o poziție mult mai proastă, nu sunt suficient de pregătiți. Este foarte diferit”, a explicat șeful autorității.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu