Plăți unice pentru familii, chiriași, proprietari: atât de mulți bani de la stat primiti acuma

Berlin – O zi mare de luptă în Bundestag: Parlamentul a emis un întreg pachet de măsuri de ajutor pentru cetățenii care suferă de inflație ridicată și costuri crescute cu energie, în afară de ajutorul de urgență pentru clienții de gaz și încălzire centrală, în decembrie . O imagine de ansamblu:

Plată unică în decembrie: Ce ar trebui să știe chiriașii și proprietarii

Consumatorii de gaze naturale și consumatori de căldură vor fi scutiți de plata avansului din decembrie . Acest lucru este valabil, de exemplu, pentru unicul proprietar al unei singure case care are un contract de furnizare directă de gaze cu un furnizor, dar și pentru companiile mici și mijlocii. Suma scutirii trebuie creditată.

Conform calculelor portalului de comparații Verivox, economiile din decembrie pentru o familie într-o casă terasată cu un consum anual de 20.000 de kilowați oră sunt de așteptat să fie în jur de 300 de euro. Compensarea are loc automat, potrivit unei scrisori a cancelarului Olaf Scholz (SPD) către membrii grupului parlamentar al SPD. Majoritatea proprietarilor vor crește în curând plățile anticipate, potrivit scrisorii lui Scholz.

Cu toate acestea, ar putea exista plăți suplimentare considerabile în factura la încălzire anul viitor. Prin urmare, proprietarii ar trebui să transmită chiriașilor ajutorul de urgență pentru factura de utilități din 2023, astfel că plata suplimentară va fi mai mică. În plus, sunt planificate reglementări speciale. Proiectul de lege prevede că chiriașii trebuie să fie informați în decembrie cu privire la măsura scutirii proprietarului de costurile cu gazul natural sau cu furnizarea de căldură.

Legea de compensare a inflației: mai mult net decât brut

Valorile cheie ale cotei impozitului pe venit vor fi majorate din 2023 – se vor aplica cote de impozitare mai mari doar dacă venitul impozabil este mai mare decât în ​​prezent. Alocația de bază fără taxe va fi, de asemenea, majorată, crescând de la 10.347 EUR la 10.908 EUR în anul următor și la 11.604 EUR în 2024. În jur de 48 de milioane de contribuabili vor beneficia de măsuri, iar în 2023 vor fi în jur de 16 miliarde de euro.

Beneficii pentru locuință: subvenție pentru costurile de încălzire și subvenție pentru chirie

Odată cu noua reglementare a alocației pentru locuință, subvenția pentru chirie pentru gospodăriile cu venituri mici va crește din 2023 în medie de la 180 la 370 de euro pe lună. Numărul de aproximativ 600.000 de gospodării sprijinite este de așteptat să se tripleze la aproximativ două milioane.

O a doua subvenție pentru încălzire pentru beneficiarii de beneficii pentru locuințe de 415 euro pentru această iarnă fusese deja decisă. Gospodăriile de două persoane au dreptul la 540 de euro, pentru fiecare persoană suplimentară din gospodărie fiind 100 de euro. Bundestagul a adoptat și un regulament pentru împărțirea costurilor taxei climatice. În viitor, costurile suplimentare vor fi distribuite între chiriași și proprietari într-un model treptat, astfel încât chiriașii să aibă un stimulent să economisească energie, iar proprietarii să aibă un stimulent să facă îmbunătățiri structurale.

Mai multe alocații pentru copii pentru familii

În plus, alocația pentru copii va crește de la 1 ianuarie, ceea ce înseamnă că nu se va mai aplica gradarea după ordinea copiilor: pe viitor, statul va plăti 250 de euro pentru fiecare copil. Fracțiunile coaliției au convenit în ultimul moment asupra creșterii, care depășește versiunea originală. Creste si alocatia pentru copii. Se va majora și suma maximă de întreținere: Aceasta este suma maximă care poate fi dedusă din impozit pe an pentru plățile de întreținere – de exemplu pentru un copil student.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu