Poliția a găsit încărcătura remorcii furată în octombrie într-un depozit aflat la aproximativ 45 de kilometri.

Ciocolată furata în Ginsheim-Gustavsburg – probabil pentru vanzarea în străinătate

Sâmbătă seara, persoane necunoscute au furat opt ​​tone de ciocolată în Ginsheim-Gustavsburg. Polițiștii bănuiesc că mărfurile sunt vândute în străinătate.

Este dificil să vinzi ciocolata furată pe piața germană, potrivit lui Bernd Hochstädter de la sediul poliției responsabil din sudul Hessei din Darmstadt. Reducerile și supermarketurile ar respinge astfel de oferte pentru că aveau nevoie de garanții. De exemplu, ar trebui să știe dacă lanțul de frig a fost menținut la livrare.

Au acţionat hoţii în numele?

Potrivit lui Hochstädter, este greu de spus prin ce canal de distribuție hoții vând acum ciocolata furată în străinătate. Probabil că s-ar face prin internet, dar ar putea exista și un client.

Semi camion cu ciocolată furată de la fermă

Semiremorca a fost furată sâmbătă seara în sediul unei companii de logistică din Ginsheim-Gustavsburg (r. Groß-Gerau). Potrivit poliției, ciocolata provine de la un producător elvețian și valorează 80.000 de euro. Poliția nu poate spune dacă sunt batoane de ciocolată sau produse de Crăciun.

Remorca goală a fost găsită acum lângă Dietzenbach (districtul Offenbach). Cum anume au reușit autorii să fure este încă neclar. Poliția criminală din Rüsselsheim , care a preluat ancheta, le cere acum martorilor care au văzut ceva să ia legătura.

Nu este primul furt de ciocolată

Nu este prima dată când hoții țintesc ciocolata în Ginsheim-Gustavsburg. La sfârșitul lunii octombrie, mai multe tone de ciocolată au fost furate din același local. Pe atunci era vorba de 32 de paleți în valoare de zeci de mii de euro.

Poliția i-a găsit în cele din urmă într-un depozit aflat la aproximativ 45 de kilometri. Acest lucru a fost verificat și în noul caz, dar era gol. Poliția crede că cei doi suspecți sunt aceiași.