Copiii români din Berlin ar putea studia limba română ca limbă maternă în școlile publice

𝟐𝟖 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒 – Ambasada României la Berlin a organizat o masă rotundă la care au luat parte reprezentanți ai asociațiilor, părinților și lucrătorilor sociali interesați de subiect.

Evenimentul l-a avut ca invitat pe directorul Departamentului de limbi străine, educație bilingvă și predarea limbilor materne din cadrul Ministerului pentru Educație, Tineret și Familie al landului Berlin, dr. Mark Hamprecht.

Au fost abordate teme precum îmbunătățirea informării părinților și directorilor în școlile din Berlin în legătură cu posibilitățile de studiere a limbii materne, modalitățile de identificare a părinților/elevilor interesați de studierea limbii române în școli și procedurile care trebuie parcurse pentru introducerea studiului limbii materne în cadrul unor unități școlare.

De asemenea, s-a discutat despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cadrele didactice care doresc să predea aceste cursuri. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: https://berlin.mae.ro/local-news/1614

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu