Portrait of baby girl receiving vaccination.

Direcția de Sănătate Publică ar putea cere dovada vaccinării împotriva rujeolei pentru minori si bebelusi

Autoritățile sanitare pot solicita dovada vaccinării împotriva rujeolei. În cazul în care această dovadă nu este furnizată, autoritățile sanitare pot amenința cu aplicarea unei amenzi. Aceasta a fost decizia Tribunalului Administrativ din Berlin în mai multe proceduri sumare.

Oficiile de sănătate au dreptul de a solicita dovada vaccinării împotriva rujeolei pentru a participa la școală. Potrivit unui purtător de cuvânt, aceasta a fost decizia luată de Tribunalul Administrativ din Berlin în cadrul mai multor proceduri sumare. În plus, birourile au voie să amenințe părinții cu o amendă dacă nu prezintă dovada.

Plângerile părinților împotriva Direcției de Sănătate Publică, fără succes

Judecătorii au declarat că, în conformitate cu Legea privind protecția împotriva infecțiilor, persoanele care sunt îngrijite într-o unitate comunitară trebuie să aibă o protecție vaccinală suficientă împotriva rujeolei și, de asemenea, să o dovedească.
Astfel, plângerile depuse de părinții unei eleve și a doi elevi împotriva acțiunilor departamentului de sănătate din districtul Treptow-Köpenick au rămas fără succes. (Ref.: VG 14 L 210/23 și VG 14 L 231/23)
Autoritățile amenințaseră că vor aplica o amendă de 200 de euro fiecăruia dintre părinții care nu au prezentat o dovadă de vaccinare și un certificat medical de imunitate împotriva rujeolei. Ca justificare, autoritatea a invocat caracterul periculos al acestei boli extrem de contagioase.

Părinții s-au certat cu daunele provocate de vaccinare

Părinții au argumentat că obligația de a furniza o dovadă a însemnat efectiv vaccinarea obligatorie și, prin urmare, a fost neconstituțională. Vaccinarea implică riscuri considerabile pentru sănătate, au susținut ei. Ei nu puteau impune vaccinarea împotriva voinței copiilor lor.
Instanța a respins acest argument. Cu toate că obligația de a furniza dovezi a interferat cu dreptul părinților în temeiul Legii fundamentale, reglementarea a fost proporțională, deoarece urmărea un scop legitim. Părinții pot face recurs împotriva deciziilor în instanța următoare.

Vaccinarea împotriva rujeolei este controversată de ani de zile

Vaccinarea împotriva rujeolei a fost subiectul unor dezbateri aprinse de ani de zile. Din martie 2020, centrele de zi și îngrijitorii de copii nu mai au voie să primească copii cu vârsta de peste un an fără a fi testați. Curtea Constituțională Federală de la Karlsruhe declarase că vaccinarea obligatorie este permisă în iulie 2022. Tribunalul din Berlin și-a bazat cauzele pe această decizie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu