Echipa României la Campionatul European, ca invitată: ce se pregătește la Würzburg

Pe 10 iunie, echipa națională de fotbal a României își va stabili cantonamentul la Würzburg pentru Campionatul European. Cu toate acestea, fanii nu se vor putea apropia cu adevărat de echipă. Orașul și-a prezentat acum programul preliminar de susținere a turneului.

“Kick it like Ghana” – asta speră orașul Würzburg de la oaspeții săi în timpul Campionatului European de acasă: echipa națională a României. Würzburg este “tabăra de bază oficială a echipei” pentru români, așa cum a fost și pentru Ghana la Cupa Mondială din 2006, când totul a fost la locul lui: mii de oameni au întâmpinat echipa din Ghana la Festivalul Internațional al Africii. Încurajat de succesul echipelor germană și ghaneză, Würzburg și-a scris propriul basm de vară. Prim-ministrul de atunci, Edmund Stoiber (CSU), a întâmpinat echipa la Residenz, iar fanii au întâmpinat echipa ghaneză în piața din piață după meciuri. Șederea echipei naționale a României la Euro 2024 va fi mult mai discretă.

A doua zi după sosire, echipa României la Campionatul European va susține un antrenament public la Arena Akon, pe 11 iunie, de la ora 11.00. Cei care doresc să asiste trebuie să fie acreditați de către municipalitate, dar intrarea este gratuită. Această sesiune de antrenament va fi, probabil, prima și ultima dată când echipa va fi văzută.

În rest, românii se vor antrena cu ușile închise pe stadionul Würzburger Kickers, nefiind planificate apariții publice în oraș. Potrivit lui Michael Grieger, președintele FC Würzburger Kickers, nici românii, nici DFB și UEFA nu au fost deosebit de încântați de meciul de acasă din play-off-ul ligii a treia.

De la Dallenberg, în diagonală față în față cu orașul, pe Galgenberg, se află locuința echipei României la Campionatul European. Hotelul Melchior Park de pe Hubland din Würzburg a fost deja întrebat de DFB ca posibil hotel al echipei în 2021. Mai multe națiuni, printre care și Belgia, au vizitat unitatea. Pe baza principiului “primul venit, primul servit”, România a primit în cele din urmă contractul.

Echipa și staff-ul României pentru Campionatul European vor sosi la hotel în seara zilei de 10 iunie. Ei nu vor întâlni alți oaspeți acolo, deoarece hotelul este rezervat exclusiv până la finalul turneului, pe 14 iulie. “Este un efort uriaș pe care îl așteptăm cu nerăbdare.” Așa se exprimă directorul hotelului, Dagmar Wagenpfahl-Lagrange, inclusiv în ceea ce privește cerințele DFB, UEFA și ale oaspeților români. Hotelul este păzit 24 de ore din 24 de personal de securitate, iar bucătăria a primit “un catalog de 40 de pagini cu ce este permis să mănânce și cine”, spune directoarea. De asemenea, toate fotografiile din camere trebuie să fie date jos, deoarece românii își aduc propriile fotografii.

Colaborarea cu oficialii români este plăcută, “dar antrenorul este foarte strict”, a declarat Judith Roth-Jörg (CSU), primarul pentru sport din Würzburg, la prezentarea programului de susținere a orașului. La recepția oficială de la primărie sunt așteptați doar oaspeți de onoare și foști jucători ai echipei naționale a României. Pe lângă recepție, în cinematograful “Central” va fi proiectat un film despre echipa națională a României, iar Judith Roth-Jörg și primarul Christian Schuchardt (CDU) vor urmări împreună cu fanii meciurile oaspeților în berăria Zollhaus. Biletele pentru seara de cinema sau pentru antrenamentul public al echipei, precum și informații actualizate despre Campionatul European de la Würzburg, sunt disponibile pe site-ul orașului.

Potrivit lui Roth-Jörg, nu vor exista costuri pentru Würzburg în calitate de oraș gazdă. Consiliul municipal a aprobat un buget de 9.000 de euro, care va fi folosit, de exemplu, pentru arborarea steagurilor și pentru recepția orașului.

În ceea ce privește vizionarea publică a Campionatului European, orașul Würzburg spune: transmisiuni în direct în aer liber da, zgomot și gunoaie nu. Există reglementări speciale pentru serviciile de catering. Aceștia au voie să instaleze televizoare de până la 55 de inci în zonele exterioare. Aceste zone în aer liber pot rămâne deschise până la miezul nopții pentru meciurile în care sunt implicate Germania sau România și până la ora 0.30 pentru loviturile de departajare. În plus, băuturile în pahare sau sticle nu mai pot fi vândute pentru a fi luate la pachet după ora 20.00 în timpul meciurilor în care sunt implicate Germania sau România.

În zona Sanderstraße vor fi amenajate toalete publice. Cinci în Reibeltgasse și una în Rosengasse, inclusiv o toaletă fără bariere. În timpul turului preliminar, în Sanderstraße se va aplica o interdicție generală de intrare în aer liber până la miezul nopții, în timp ce, începând cu meciurile eliminatorii, alcoolul va fi interzis la ora 2 dimineața în cazul unei lovituri de departajare. Pe stradă se pot servi doar băuturi nealcoolice și bere în pahare returnabile.

Pe lângă echipa României de la Würzburg, alte trei echipe participante la Campionatul European vor sta în Bavaria. Fotbaliștii germani stau la Herzogenaurach, în centrul Franconiei, acum pentru a treia oară. De asemenea, Augsburg găzduiește echipa Serbiei, iar Garmisch-Partenkirchen pe cea a Scoției.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu