Germania iți oferă 200 de euro cadou daca implinesti 18 ani in anul 2023 – vezi ce trebuie sa faci.

“KulturPass” este menit să îi entuziasmeze pe tineri cu privire la scena culturală. Vineri, 11 noiembrie, comisia pentru buget a Bundestagului a aprobat bugetul federal pentru 2023, în care aproximativ 750.000 de persoane vor primi 200 de euro de la stat de ziua lor de naștere. Ideea nu este nouă – iar punerea în aplicare este încă neclară.

Germania. 200 de euro de la stat, cadou la aniversare: Cum vor fi folosiți banii

Cu un credit de 200 de euro, coaliția formată din SPD, Verzi și FDP vrea să încurajeze tinerii să mergă spre cultură, urmând exemplul altor țări europene, a anunțat vineri, la Berlin, guvernul federal. “Vrem să deschidem drumul spre cultură”, a declarat ministrul de stat pentru cultură Claudia Roth (Verzi) în cadrul unui eveniment de presă. “Vrem să îi entuziasmăm pe tineri cu privire la diversitatea culturală din țara noastră”.

Așa-numitul “KulturPass” ar trebui să sprijine, de asemenea, sectorul cultural, care continuă să sufere de pe urma efectelor pandemiei de Coronavirus, a spus ea. Acesta se luptă în continuare cu o pierdere dramatică de audiență. Suma de 200 de euro este destinată unor scopuri culturale, care, potrivit lui Roth, includ, de exemplu: Cărți; vizite la muzee și expoziții; proiecții cinematografice, concerte sau spectacole de teatru.

Guvernul federal va loca 100 de milioane de euro pentru proiectul pilot. Această decizie a fost luată de Comisia pentru buget a Bundestagului german. Fondurile ar urma să provină din bugetul Ministerului de Stat pentru Cultură și Media.

  • librării
  • vizite la cinema
  • Instituții culturale precum muzeele
  • magazine de discuri
  • promotor de concert
  • teatre si cabarete

200 de euro de ziua lor de naștere de la statul german: cine va primi banii

Toți tinerii care împlinesc 18 ani în 2023 vor primi un credit de 200 de euro. Potrivit Oficiului Federal de Statistică, aceasta va fi de aproximativ 750.000 de persoane. Aceștia ar putea răscumpăra acest credit timp de doi ani pe o platformă digitală care ar fi disponibilă sub forma unei aplicații și a unui site web.

Furnizorii de servicii culturale ar putea să se înregistreze pe platformă și să ofere, de exemplu, concerte, spectacole de teatru și cinema. Biletele pentru muzee sau expoziții, precum și cărțile sau discurile de vinil ar trebui, de asemenea, să facă parte din ofertă. Înscrierea va fi limitată la furnizorii locali de servicii culturale. Sunt excluse marile platforme de vânzare și societățile de vânzare online prin corespondență.

“KulturPass” urmează să fie lansat în al doilea trimestru al anului 2023. Dacă va avea succes, programul ar putea fi deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani într-o a doua etapă. 

200 de euro în plus per aplicație: dar asta atrage escrocii?

Banii pentru KulturPass nu sunt transferați sau plătiți în numerar, ci activați printr-o aplicație. Creditul pe acesta în valoare de 200 de euro poate fi cheltuit timp de doi ani în următoarele situri culturale, potrivit ministrului de stat al Culturii Claudia Roth (67 de ani, Partidul Verzilor).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu