Seful companiei R+V propune tarife diferite pentru vaccinati si nevaccinati

Companiile de asigurări de sănătate ar putea oferi persoanelor nevaccinate tarife mai puțin favorabile în viitor, spune șeful R+V Norbert Rollinger într-un interviu. La urma urmei, au cauzat și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate.

Oricine nu dorește să fie vaccinat împotriva virusului corona ar putea primi în viitor mai puține prestații de asigurări de sănătate sau va trebui să plătească mai mult pentru asigurarea de sănătate. Șeful asigurărilor R+V, Norbert Rollinger, a precizat acest lucru într-un interviu. „Ca industrie de asigurări, mai devreme sau mai târziu va trebui să ne gândim la posibilă diferențiere a tarifelor în funcție de statutul de vaccinare”, a declarat Rollinger pentru.

Șeful asigurărilor justifică acest lucru cu riscul individual mai mare de a se îmbolnăvi grav și povara asociată asupra sistemului de sănătate. „La urma urmei, acestea sunt costuri comunitare: dacă cineva ajunge la terapie intensivă din cauza Corona, este mult mai scump decât o vaccinare”, a spus Rollinger, care face o analogie cu fumatul. „Companiile de asigurări de sănătate au deja voie să facă diferența între fumători și nefumători atunci când vine vorba de tarife”.

Norbert Rollinger chiar vede oamenii ca pe un produs”

„Refuzătorii vaccinării manifestă un comportament dăunător din punct de vedere social – cu excepția cazului în care există motive medicale temeinice care vorbesc împotriva vaccinării în cazuri individuale”, a spus șeful asigurărilor.

Grupul R+V este unul dintre cei mai mari asigurători din Germania și oferă, printre altele, asigurări de sănătate pentru cei cu asigurare legală de sănătate și pentru pacienții privați. Pacienții cu asigurări legale de sănătate sunt de fapt asigurați în Germania, indiferent de starea lor de sănătate, dar casele de asigurări de sănătate au voie să recompenseze comportamentul sănătos. Cu asigurările private de sănătate, dar și cu polițele de invaliditate sau asigurările de viață pe termen, controalele de sănătate și contribuțiile individuale sunt comune.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu