În mijlocul Berlinului: Dentist și iubita a înșală Rusia cu 13,5 milioane de euro

Cate stele merita presa?3 Votes

Un stomatolog ucrainean ar fi vândut împreună cu iubita sa mai multe proprietăți în Germania deținute de statul rus. Pentru aceasta, duo-ul a castigat în jur de 13,5 milioane de euro. Ambasada Rusiei a aflat de escroci prea tarziu.

Este o poveste ca dintr-un film cu gangsteri: se spune că un dentist și iubita sa, cetatean ucrainean au scos la licitație un teren care nici măcar nu le aparținea pentru o sumă de milioane. Persoana vătămată: Statul Rus rasporteaza „Spiegel”.

În martie 2022, ambasada Rusiei a fost șocată să afle că terenul din Germania, deținut de statul Rus, este vândut. Era vorba despre fosta clădire goală a companiei aeriene ruse Aeroflot Unter den Linden. Problema: ambasada, care ar fi responsabilă de aceasta locație, nici nu stiu de tranzactie.

Ambasada s-a alarmat când pe vechiul aerodrom din Karlshorst, pe clădire care trebuia să aparțină statului rus, a fost afișată o pancartă în care se menționa că Federația Rusă nu o mai deține. În tribunalul Lindenberg, un diplomat a aflat atunci că nu mai figurează ca proprietară în cartea funciară. Au fost vândute și trei clădiri rezidențiale vacante, dărăpănate de pe Königswinterstrasse, care aparțineau Rusiei.

Stomatolog și iubita ucraineanca a înșelat Rusia cu 13,5 milioane de euro

Ambasada a inițiat imediat contramăsuri, a depus o așa-zisa cerere de înregistrare a unei contradicții oficiale și a justificat-o prin faptul că împuternicirile vânzătorului erau falsuri. A fost implicat și Ministerul de Externe, iar Rusia a asigurat că nu a vândut clădirea și nu a eliberat nicio împuternicire.

O analiză a multor documente a relevat că vânzătorul, care se presupune că acționa în numele administrației prezidențiale ruse, era un medic dentist de origine ucraineană din Berlin . Împreună cu iubita, care i-a obţinut împuternicirile necesare, a vândut în total patru proprietăţi din Federaţia Rusă în valoare de 13,5 milioane de euro unui agent imobiliar din Berlin.

Pe parcursul procesului de vânzare, atât notarul, cât și un magistrat de la judecătoria din Lindenberg și un judecător și-au exprimat îngrijorări, dar în final au aprobat vânzarea, deși banii trebuiau să meargă într-un cont german. Niciunul dintre participanți nu a vrut să comenteze, spune „Spiegel”.

Procurorii confiscă proprietăți, îngheață bani și investighează escrocii

Între timp, procuratura din Berlin a confiscat proprietatea și a confiscat o mare parte din prețul de cumpărare. Doar 1,8 milioane de euro care au ajuns în contul unui participant rus încă nu au revenit. Agentul imobiliar din Berlin a depus și o plângere penală.

Stomatologul, iubitul lui și alte persoane sunt investigate. Au fost confiscate numeroase suporturi de date, telefoane mobile și documente. Există suspiciuni de fraudă săvârșită în comun și de fals în documente.

Cate stele merita presa?3 Votes