Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Lidl pierde în instanță: Discounterul trebuie să accepte acum și doze turtite

Lidl a pierdut în instanță disputa cu centrul de consiliere a consumatorilor. Citiți aici ce se va schimba pentru consumatori în ceea ce privește depozitul.

Lidl a suferit o înfrângere la Tribunalul Regional Superior din Stuttgart. După cum a relatat “Lebensmittel Zeitung”, Centrul de consiliere a consumatorilor din Baden-Württemberg a depus o plângere împotriva discounterului, deoarece acesta nu preia înapoi la aparatul de depozitare dozele turtite. Anterior, un client se plânsese la VZ în acest sens.

Potrivit agenției de protecție a consumatorilor, cutiile de conserve erau în mod clar supuse unui depozit. Cu toate acestea, sucursala a suspectat că clientul returnase deja dozele la aparat și că acestea fuseseră turtite.

Ulterior, Lidl nu a emis o declarație de încetare a activității, motiv pentru care VZ a intentat un proces și a primit dreptate din partea instanței de judecată. Ulterior, Lidl a făcut apel – dar acesta a fost respins de OLG. Potrivit judecătorului, legea privind ambalajele nu impune nicio cerință privind starea cutiilor de conserve.
Deși hotărârea nu este încă obligatorie din punct de vedere juridic, aceasta ar avea un impact și asupra returnării depozitelor de către alți comercianți cu amănuntul, cum ar fi Aldi sau Rewe. Vanessa Schifano de la VZ Baden-Württemberg a declarat pentru LZ că este regretabil că a fost nevoie de o instanță pentru a oferi claritate în acest caz.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu