Long și Post Covid: Numărul de cazuri în Bavaria a crescut semnificativ

Bolile corona pot avea consecințe grave. Numai din ianuarie până în septembrie 2022, 350.000 de persoane din Bavaria au fost afectate cu simptome pe termen lung. Statul Liber vrea acum să creeze o rețea mai bună a cercetătorilor de lungă durată Covid.

Un total de 350.000 de cazuri de Long Covid sau Post Covid au fost numărate în Bavaria în primele nouă luni ale anului 2022 . Ministrul Sănătății Klaus Holetschek (CSU) a explicat acest lucru, citând cifre de la Asociația Medicilor de Asigurări de Sănătate Statutare. Pe tot anul 2021, au fost cunoscute doar 150.000 de cazuri, a subliniat ministrul în vederea unei întâlniri de rețea privind cercetarea serviciilor de sănătate pentru boala de lungă durată pe 1 martie.

Long și Post Covid: Cele mai simple activități sunt dificile

“Cei afectați suferă de epuizare patologică, dificultăți de respirație, concentrare, găsirea cuvintelor și tulburări de memorie. Cele mai simple activități de zi cu zi precum cumpărăturile, mersul la plimbare și dușul sunt dificile”, a spus Holetschek.

Termenul Long Covid cuprinde simptomele care persistă, se agravează sau reapar la mai mult de patru săptămâni după infectare. În schimb, sindromul post-Covid se referă la simptomele care se dezvoltă în timpul sau după boala Covid-19, durează mai mult de douăsprezece săptămâni și nu pot fi explicate printr-un diagnostic alternativ.

Cercetare Covid: Free State vrea să facă rețea de oameni de știință

Peste 200 de simptome posibile au fost descrise acum ca efecte corona pe termen lung. Scopul întâlnirii rețelei este de a apropia cei implicați în tratarea bolii . Statul Liber finanțează mai multe proiecte de cercetare, inclusiv pentru corona pe termen lung la copii . Bavaria a fost unul dintre primele state federale care a pus la dispoziție cinci milioane de euro.

Cum să te protejezi de Long Covid?

Cea mai bună protecție împotriva Long Covid este să nu contractați SARS-CoV-2. După mai bine de trei ani de pandemie, nu ar trebui să fie mulți care nu au intrat încă în contact cu virusul. Oricine suferă de corona poate avea o evoluție ușoară sau severă – cu varianta omicron, cursurile severe au devenit mai rare.

Vaccinarea contribuie, de asemenea, la un curs mai ușor și, conform studiilor, vă asigură și că aveți mai puține șanse de a dezvolta Long Covid, potrivit Ministerului Federal al Sănătății (BMG). Vaccinarea poate ajuta, de asemenea, la atenuarea cursului bolii și a semnelor de Long Covid după ce a trecut o infecție.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu