Român taxat cu 7500 de euro din cauza lipsei de informare

Românii și informarea.

Nu este un secret pentru absolut nimeni că avem câteva milioane de cetățeni români împrăștiați pe tot mapamondul. Țări precum Italia, Spania, Germania și Anglia dețin recorduri în comunități formate din cetățeni români.
Imediat după revoluția din 89 occidentul a fost luat cu asalt de conaționalii noștri care căutau un trai mai bun, o stabilitate, si in mod cert un viitor sigur pentru copiii lor. Am ajuns în anul 2023 iar acest exod continuă, guvernanții României fac același lucru in continuare pentru a îl stopa: NIMIC, iar țările cu o economie dezvoltată se bucură în continuare de forța de muncă bună, docilă și ieftină pe care o primesc fără nici un fel de investiții, forță de muncă care in România a început sa fie înlocuită cu pakistanezi, vietnamezi s.a.m.d care se mulțumește cu dreptul de munca oferite de România și condițiile de trai net superioare față de cele din țara natală.
Din aceste câteva milioane de români plecați în străinătate puțini sunt cei care se mai întorc vreodată, iar majoritatea rămâne pentru totdeauna sa ofere ceea ce a învățat in România, gratuit occidentului.
Cel mai frecvent orice român nou ajuns într-o țară străină se lovește de diferite situații și probleme, la care încearcă sa caute o rezolvare. De multe ori necunoscând limba ori legile țării adoptive, apelează la alți români in special prin intermediul grupurilor de facebook, unde interlocutorii săi il afundă mai rău de cele mai multe ori, sau chiar il sfătuiesc greșit, fiindcă si aceștia doar își dau cu presupusul, nefiind în măsură să răspundă concret la cerința acestuia. Pentru a te informa corect îți pot recomanda organizația aebs.org și sa il urmărești pe Erich Mocanu pe oricare din platformele de socializare.
Nu de puține ori conaționalii noștri informați greșit ajung in situații grave din care nu mai au cale de întoarcere. Luam ca si exemplu un cunoscut pe care îl cheamă Ion, nu ii divulgăm numele de familie pentru a nu il defăima. La scurt timp după sosirea sa in Germania, Ion primește nenumărate scrisori de la o firma de recuperare, prin care ii este cerut sa plătească inițial 800 de euro pentru ca ar fi descarcat ilegal muzică de pe internet. Ion informat de prietenii virtuali de pe Facebook, nu da atenție scrisorilor, ci consideră că el nu a făcut nimic ilegal, si e doar o scamatorie la mijloc. Dupa aproximativ doi ani Ion este invitat la judecătorie, de aceeași firma de recuperări, dar el nu se prezintă, convins fiind din nou că este o scamatorie, iar după doar o săptămână ii vine înștiințare de plata peste 7500 de euro, și i se impune oprirea din salariu a unei sume fixe lunare până la achitarea completă. Acum Ion încearcă să discute cu un avocat, care îi spune ca e prea târziu.

Nu fi ca. Ion, alege de unde te informezi încă de la început.

Adrian Iftode