Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Când trebuie să informez angajatorul cu privire la vârsta mea?

Din când în când vi se cere data nașterii. Nu trebuie să o dați întotdeauna. Dar ce se aplică de fapt la locul de muncă? Un lucru este clar: atunci când aplicăm pentru un loc de muncă, informațiile din CV-ul nostru despre educație și alte lucruri oferă adesea informații despre vârsta noastră aproximativă. Cu toate acestea, nu este necesar să vă indicați data nașterii în documentele de candidatură. Pentru că: “Nu trebuie să vă indicați vârsta în procesul de candidatură”, spune Nathalie Oberthür, specialist în dreptul muncii din Köln.

Acest lucru este valabil și în cazul în care intervievatorul întreabă despre acest lucru. “La întrebări în acest sens se poate răspunde cu neadevăr”, spune Oberthür. “Doar în cazuri foarte excepționale este permisă întrebarea despre vârstă, de exemplu dacă există o limită maximă de vârstă permisă.” Atunci ar trebui să răspundeți cu sinceritate.

O limită maximă de vârstă este posibilă doar în domenii excepționale, cum ar fi funcționarii publici sau soldații. În caz contrar, anunțurile de angajare care se adresează doar candidaților de o anumită vârstă încalcă Legea generală privind egalitatea de tratament (AGG).

Și ce se întâmplă odată ce ați obținut postul? “Este disputat dacă data corectă a nașterii trebuie indicată după recrutare”, spune Oberthür, “dar, în opinia mea, ar trebui afirmată, deoarece data nașterii împreună cu numele poate fi necesară pentru stabilirea identității.”

În plus, potrivit avocatului specializat, beneficiile speciale ar putea face necesară cunoașterea de către angajator a vârstei angajatului, cum ar fi sistemul de pensii al companiei. În acest caz, nu există nicio modalitate de a evita să se dea angajatorului data nașterii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu