person holding green canabis
Photo by Aphiwat chuangchoem on Pexels.com

Semafoarele vor să stabilească rapid valoarea limită de THC pentru traficul rutier

Planurile coaliției de liberalizare a canabisului intră în linie dreaptă, Bundestag-ul urmând să voteze vineri. Se așteaptă, de asemenea, să se ia rapid o decizie cu privire la valoarea limită pentru traficul rutier.

Liberalizarea canabisului va fi direct legată de introducerea unei limite legale de THC pentru traficul rutier. Acesta este rezultatul unui amendament transmis către SPIEGEL.

Din cauza autorizației limitate a posesiei și consumului de canabis, “actuala interdicție absolută de a conduce un autovehicul sub influența canabisului” trebuie să fie înlocuită cu o nouă reglementare. Este planificată o valoare limită pentru substanța activă THC în sânge – similară cu limita de 0,5 la mie pentru alcool.

Potrivit propunerii, există deja studii științifice în acest sens. Totuși, acestea trebuie să fie încă analizate în mod concludent. Un grup de experți din cadrul Ministerului Transporturilor trebuie să prezinte o propunere până la 31 martie 2024.

“Valoarea limită ar trebui apoi să fie stabilită de legiuitor”, a declarat Ampel. Într-o primă analiză, ministerul lui Volker Wissing (FDP) nu a considerat că este necesar să se ia măsuri. Ministerul a fost apoi rugat să reexamineze problema.

Liberalizarea canabisului va intra în vigoare de la începutul lunii aprilie. Coaliția dorește să autorizeze deținerea a până la 50 de grame de canabis pe lună. Pe de altă parte, regulamentul prevăzut pentru a permite cultivarea de către asociațiile cu maximum 500 de membri nu va intra în vigoare decât la 1 iulie.

Acest lucru este menit să ofere statelor federale timpul necesar pentru a crea proceduri de autorizare și a pregăti controalele.

De asemenea, vor fi modificate și reglementările privind retragerea permiselor de conducere. Permisul de conducere va fi retras sau nu va fi eliberat “dacă solicitantul sau titularul este dependent de canabis sau abuzează de canabis”. La fel ca în cazul alcoolului, se presupune că acest lucru se întâmplă “dacă persoana în cauză nu poate face distincția cu suficientă certitudine între conducerea unui autovehicul și un consum care afectează siguranța la volan”.

De asemenea, modificările clarifică încă o dată faptul că furnizarea comercială de canabis de către adulți către minori se pedepsește cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puțin doi ani. În astfel de cazuri, traficul de canabis era reglementat anterior și de Legea privind stupefiantele. Situația juridică va fi adoptată acum, chiar dacă canabisul este eliminat din Legea privind stupefiantele.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu