Guvernul vine în ajutorul cetățenilor cu o rata forfetara energetica

Coaliția de guvernare a convenit asupra reducerii din cauza prețurilor ridicate la energie. Decizia prevede o sumă forfetară pentru fiecare cetățean – precum și ajutor pentru beneficiarii de asistență socială, familii și șoferi.

Șefii coaliției SPD , Verzilor și FDP au convenit asupra măsurilor pentru a ușura cetățenii în fața creșterii prețurilor la energie.

Printre altele, acordul prevede următoarele scutiri:

  • Din cauza creșterii prețurilor în anul curent, cetățenii din Germania vor fi scutiți de impozitul pe venit cu o sumă forfetară unică a prețului energiei de 300 de euro . Şefii coaliţiei SPD, Verzilor şi FDP au căzut de acord asupra acestui lucru, potrivit unui articol publicat joi la Berlin.
  • Beneficiarii de prestații sociale primesc o altă plată unică din cauza prețurilor ridicate la energie. Pe lângă cei 100 de euro care au fost deja hotărâți, urmează să se plătească încă 100 de euro de persoană.
  • Coaliția vrea să introducă un bilet de 9 euro pe lună pentru transportul public local timp de 90 de zile . Statele federale ar trebui să primească fondurile corespunzătoare pentru aceasta, după cum au anunțat joi liderii SPD, Verzilor și FDP, după un comitet de coaliție.
  • Familiile ar trebui să primească un bonus unic de 100 de euro per copil. Banii ar trebui să fie creditați în alocația pentru copii, potrivit unui referat al liderilor coaliției SPD, Verzilor și FDP de joi.
  • De asemenea, s-a convenit reducerea prețului combustibilului pe o perioadă limitată de trei luni, respectiv cu 30 de cenți pe litru pentru benzină și 14 cenți pentru motorina pe litru. Este vorba despre reducerea taxelor energetice pe combustibili „la minimul european”.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu