Un copil de 14 ani a tăiat o svastică în părul colegilor de clasă

Scandal la un liceu din districtul Leipzig. Doi elevi de 14 ani au tăiat o svastică în părul unui coleg de aceeași vârstă în timpul pauzei. Cei doi au fost suspendați pentru scurt timp din clasă. Potrivit directoarei, chiar și poliția și Serviciul de Securitate al statului investighează acum.

Potrivit ziarului “Leipziger Volkszeitung”, doi tineri de 14 ani au tăiat o svastică în părul unui coleg de aceeași vârstă în curtea școlii, în timpul pauzei școlare. Incidentul a avut loc la școala secundară din Brandis. “Persoanele în cauză au fost suspendate temporar de la cursuri și au avut de făcut o temă pentru acasă despre epoca nazistă. De asemenea, au avut loc discuții cu elevii și părinții”, a declarat directoarea Silvana Schmidt. Ea a mai spus că poliția și Serviciul de Securitate de Stat investighează cazul.

Scandal cu svastica la școală – poliția este “reticentă să raporteze”

După ce cei doi adolescenți de 14 ani au tăiat svastica în părul colegului lor, cu care se spune că erau chiar prieteni, persoana în cauză ar fi încercat să-și ascundă părul sub glugă în clasă. Dar, pentru că acest lucru nu era în general permis, svastica de pe capul său a fost rapid observată. După cum a relatat ziarul “Bild”, crima a avut loc pe 22 mai.

O zi mai târziu, mama copilului a depus o plângere la poliție. “Investigăm pentru vătămare corporală periculoasă și folosirea de semne ale unor organizații neconstituționale. Din cauza vârstei fragede a acuzatului și a victimei, suntem prudenți în raportările noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Olaf Hoppe, pentru Bild.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu