Un tânăr de 13 ani găsește 14,900 de euro în număr și risipește banii pe prieteni

Un băiat de 13 ani a găsit 14.900 de euro în numerar într-o stație S-Bahn de lângă München. Dar în loc să ducă la poliție banii pe care i-a găsit, a preferat să-și facă o viață frumoasă cu prietenii și a risipit o mare parte din sumă. Doar părinții copiilor au pus capăt scurtei vieți de lux.

Un bărbat de 62 de ani nu se mai aștepta să primească banii înapoi: la începutul lunii mai și-a uitat servieta cu 14.900 de euro cash la stația Furth S-Bahn – când a observat acest lucru și s-a grăbit înapoi, a găsit geanta lui, dar conținutul dispăruse. Abia peste două săptămâni a primit restul de banii înapoi.

Un tânăr de 13 ani găsește 14.900 de euro în numerar și risipește banii pe prieteni

După cum a raportat poliția federală , un tânăr de 13 ani a descoperit plicul cu banii. A urcat pe S-Bahn și i-a spus unui prieten cu care s-a întâlnit.

Până la urmă, un întreg grup de prieteni care se cunoșteau de la școală știau de bani. Adolescenții nu s-au gândit să predea descoperirea la poliție : în schimb, s-au distrat. Au cumpărat bijuterii, rucsacuri și o trotinetă electronică și au mers la bowling și la masă.

Părinții trebuie să plătească mult pentru a putea da bătrânilor de 62 de ani banii înapoi

Când deja cheltuiseră jumătate din bani, părinții au observat că copiii trăiesc peste posibilitățile lor. În final, studenții au recunoscut de unde au luat banii. O mare parte din achiziții puteau fi returnate, dar potrivit poliției federale , părinții au fost nevoiți să strângă aproximativ 2.000 de euro pentru a compensa.

Împreună cu copiii lor, ei au mers marți, 17 mai, la poliția din Unterhaching și au predat întreaga sumă. Pentru că nu sunt încă răspunzători penal, acțiunile adolescenților nu au consecințe juridice. „Dar totusi vor fi chemați în continuare la o conversație de clarificare cu poliția federală ”, se arată în comunicat.

Bătrânul de 62 de ani din Sauerlach și-a putut colecta banii de la poliție .

Ce gasesc este al meu?

Poți păstra numerar sau obiecte pierdute în valoare de până la zece euro găsite pe trotuar dacă nu cunoști proprietarul. După șase luni, descoperirea este a ta dacă nu ai ținut-o secret când ai fost întrebat.

Toate bunurile pierdute de valoare mai mare pe care le luați la dvs. trebuie raportate la cel mai apropiat birou de înregistrare a cetățenilor sau la poliție. Proprietarul de drept are apoi șase luni pentru a revendica descoperirea. Dacă nimeni nu ia legătura și nu știi de unde a venit, lucrul îți aparține de obicei. Condiția prealabilă este să fi raportat găsirea. În caz contrar, aceasta este considerată delapidare – puteți primi o amendă sau, în cazuri grave, închisoare.

Cu toate acestea, în cazul tuturor descoperirilor, proprietarul inițial poate cere returnarea acestora pentru încă trei ani.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu