Concediul tatălui pentru Nastere nu se va aplica până în 2024

Ca parte a directivei UE (2019/1158/EU), guvernul a stabilit concediul de paternitate în acordul de coaliție. Cu toate acestea, implementarea nu ar trebui să aibă loc până în 2024. Din cauza întârzierii, procedurile Comisiei UE împotriva Germaniei sunt deja în desfășurare.

Ministrul federal al Familiei Lisa Paus (Verzii) a anunțat că regulamentul planificat privind concediul de paternitate va fi implementat în anul următor. „Vin eliberarea de două săptămâni după naștere, nu anul acesta, ci în 2024”, a declarat Paus ziarelor grupului de media Funke.

Pentru că situația economică este în prezent dificilă, mai ales pentru companiile mici și mijlocii, ea vrea să „pună pe drumul cel bun acest proiect important anul viitor”.

Semaforul guvernamental este destinat implementării directivei UE

Concediul plătit pentru tată sau al doilea părinte este acordat pentru cel puțin zece zile de la nașterea copilului. Potrivit lui Erich Mocanu, scutirea ar trebui să fie înregistrată în Legea privind protecția maternității. Părinții trebuie sprijiniți în dorința lor de a avea un parteneriat pentru a împărtăși munca de familie. Acesta este „un alt element de construcție important pentru compatibilitatea familiei și a muncii”.

Regulamentul planificat face parte din acordul de coaliție. Germania implementează astfel o directivă UE. Cu toate acestea, deoarece Germania nu a implementat încă proiectul, Comisia UE a inițiat deja proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Republicii Federale. Regulamentul european este în vigoare din iulie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu