Studentul din Viena bea în Tramvai – primește o amendă de 50 de euro

Un adolescent de 16 ani a luat o înghițitură dintr-o sticlă de apă într-un tramvai din Viena. Cu toate acestea, acest lucru îl costă acum scump. 

Obligația de a purta măști în transportul public a stârnit în ultima perioadă multe discuții. În timp ce unii critică purtarea măștii FFP2 în autobuz, metrou și tramvai, alții încă o consideră foarte importantă. Argumentele celor două tabere sunt clare: epidemiologul Gerald Gartlehner consideră că există o lipsă de proporționalitate, până la urmă, numărul de internati cu Covid-19 nu este mare.

Thomas Czypionka de la Institutul de Studii Avansate (IHS) vede totul altfel: în opinia sa, ar fi deosebit de important să se poarte în continuare măști în transportul public: „Transportul public este un loc cu cel mai mare risc de infecție, dar la nivelul în același timp, este unul dintre puținele locuri pe care oamenii vulnerabili îl pot evita cu greu”.

O înghițitură de apă costă un adolescent 50 de euro

David ( numele schimbat de editori ) s-a urcat în tramvaiul 26 de pe Kagraner Platz în urmă cu câteva zile. Adolescentul de 16 ani era în drum spre școala profesională în direcția Hausfeldstrasse.

Potrivit propriilor declarații, lucrurile au mers prost în tramvai, după care și-a împins masca sub gură pentru a bea ceva. „Deodată unul dintre inspectori stătea lângă mine și mi-a cerut imediat datele pentru a mă pedepsi”, a spus adolescentul în discuția pentru Ziarul „ Azi ”. Cost: 50 euro.

În speranța de a lămuri neînțelegerea, i-a scris un e-mail companiei Wiener Linien. „La urma urmei, mi-am dat jos masca să beau doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp și nu am pus pe nimeni în pericol”, explică David. În acest caz însă, studentul profesionist nu putea conta pe bunăvoință.

Răspunsul de la compania de transport în comun a fost fără echivoc: “Bineînțeles că ai (a pus în pericol pe cineva, ND) . În mod logic, trebuie să porți masca tot timpul, altfel nu are sens.” Aveți voie să beți numai după părăsirea vehiculului respectiv. Informația nu a fost chiar satisfăcătoare pentru tânărul vienez. Va trebui să plătească amenda la bine și la rău, chiar dacă nu înțelege. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu