Ein Mann verlässt eine dunkle Kirche in Bonn am 12. Juni 2020. Ein Lichtstrahl dringt von außen durch die Tür, der Körper des Mannes wirft einen langen Schatten auf den Boden.

Restricții de ieșire de Corona ilegale – amenzile vor fi probabil returnate

Amenzile nejustificate din cauza încălcării restricțiilor de ieșire din cauza coronei în primăvara anului 2020 pot fi recuperate celor afectați

„În cazurile în care comportamentul pedepsit cu amendă nu ar fi trebuit interzis conform jurisprudenței instanțelor de contencios administrativ, o amendă ar trebui să poată fi rambursată și dacă cetățenii depun o cerere corespunzătoare. Există un consens în guvernul statului cu privire la această atitudine”, au declarat ministrul Sănătății Klaus Holetschek și ministrul Justiției Georg Eisenreich (ambele CSU) la München, miercuri.

Ambii au subliniat că, după hotărârea Tribunalului Administrativ Federal de săptămâna trecută, consideră posibilă o rambursare „în anumite condiții”. Cum ar putea arăta în detaliu este încă deschis: „Regulamentul privind modul în care statul liber va proceda cu această întrebare este încă în curs de desfășurare”.

Peste 22.000 de amenzi

Guvernul statului analizează în prezent verdictul „cu atenție” și trage concluziile necesare. Acest lucru este valabil și pentru întrebarea cum să facem față amenzilor. Peste 22.000 de amenzi au fost aplicate în Bavaria în perioada 1-19 aprilie 2020 pentru încălcarea restricțiilor de ieșire.

Tribunalul Administrativ Federal din Leipzig a decis în urmă cu aproximativ o săptămână că restricțiile stricte de ieșire din Statul Liber în primăvara anului 2020 au fost disproporționate și ineficiente. Drept urmare, instanța a anunțat că motivele hotărârii probabil nu ar putea fi comunicate până în 2023. „Indiferent de acest lucru, ministerele noastre sunt de acord cu privire la modul de tratare a cererilor de rambursare a amenzilor”, au subliniat miniștrii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu