‘Ultimul avertisment!’ – Atenție la știrile de la FinanzOnline

Mii de cetățeni primesc în prezent presupuse mesaje de la FinanzOnline – serviciul electronic al BMF. Dar ar trebui să fie prudent. Chiar și Departamentul de Trezorerie avertizează despre aceste e-mailuri. Ce se află exact în spatele acestui lucru poate fi găsit aici pe Finanz.at.

De câteva zile, destinatarii din Austria primesc e-mailuri cu un presupus „mesaj urgent” de la biroul fiscal . Acestea ar trebui să provină de la serviciul electronic al BMF – FinanzOnline . Cu diferite adrese dubioase ale expeditorului, sunt trimise mesaje cu subiectul „ Ultimul avertisment! Rambursarea taxei este gata ”.

Beneficiarii ar trebui să fie foarte precauți. În prezent, zeci de mii de austrieci primesc această știre în fiecare zi.

Mai exact, textul din e-mail spune:

Dragă domnule doamnă,

după ultimul calcul anual al activității dumneavoastră fiscale, am stabilit că aveți dreptul la o rambursare.

Rambursarea dvs. este de 578,99 euro .

Pentru a primi rambursarea, vă rugăm să verificați și să vă confirmați detaliile. Rambursarea taxei dvs. poate fi creditată în contul dvs. bancar numai dacă avem informațiile corecte.

Accesați FinanzOnline pentru a vă trimite cererea.

Salutări ,
FinanzOnline

Asta spune Trezoreria despre acest e-mail

Link -ul conținut în mesaj duce la un site web fals în stil FinanzOnline, care solicită introducerea datelor personale. (Link-ul a fost eliminat din acest articol din motive de securitate.)

Ministerul Federal de Finanțe a comentat acest lucru într-un comunicat de presă . În niciun caz nu trebuie să urmați instrucțiunile conținute în mesaj sau să faceți clic pe link. „În niciun caz nu trebuie să dezvăluiți date personale precum parole, detalii ale cardului de credit sau informații despre cont”, spune BMF. Este recomandat să „ștergeți imediat astfel de e-mailuri !”

Se pare că escrocii pe internet încearcă din nou să obțină date de la cetățenii austrieci prin intermediul mesajelor spam.

Mai multe informații: FinanzOnline

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu