Ce se întâmplă dacă angajatul semnează avizul de încetare a muncii “Kündigung”?

În cazul în care avizul de încetare este predat, angajatorul solicită în mod regulat o semnătură de la salariat, fie pe scrisoarea de încetare în sine, fie pe o scrisoare anexată. Aici angajatul ar trebui să fie atent imediat, deoarece unele semnături le-ar putea fi foarte dăunătoare.

Când o semnătură este inofensivă și când este periculoasă, ne spune expertul de la AEBS.org Erich Mocanu.

In primul rand: Chiar daca angajatorul exercita sau ameninta presiuni: salariatul nu este obligat sa semneze cu scrisoarea incetarii sale!

De obicei, angajatorul dorește ca angajatul să confirme primirea notificării cu semnătura sa.

Acest lucru este inofensiv pentru angajat: acesta poate confirma în mod regulat primirea notificării cu semnătura sa.

Totuși, el trebuie să se asigure că în dreptul ei există o formulare corespunzătoare, clară, de exemplu: „Notificare primită pe: …”.

Dacă i se cere să semneze oriunde în notificarea de reziliere fără o formulare corespunzătoare acolo, il sfătuim să nu semneze.

Am văzut deja angajatori care introduc ulterior ceva în plus față de semnătura angajatului în scrisoare.

Cu toate acestea, dacă există propoziții precum: „Sunt de acord cu rezilierea – Ich bin mit der Kündigung einverstanden” sau „Renunț la acțiunea de protecție în caz de concediere – Ich verzichte auf die Kündigungsschutzklage” pe avizul de încetare sau pe scrisoarea de însoțire, există întotdeauna riscul ca angajatul să nu mai actioneze în justiție împotriva notificării de încetare admise.

https://preprod.erichmocanu.tv/castiga/

De asemenea, se aplică următoarele: Dacă o formulare nu este clară pentru angajat, acesta nu ar trebui să o semneze.

Uneori, angajatorii depun un contract de reziliere sau un acord de lichidare. Dacă angajatul semnează acest lucru, acesta este în mod regulat obligat prin aceasta. Apoi, în mod regulat, nu mai are șansa să anuleze încetarea sau să primească o indemnizație de concediere sau: să primească o indemnizație de concediere mai mare decât cea oferită de angajator în contractul de reziliere sau de decontare.

Oricine a primit o concediere trebuie să sune în aceeași zi un avocat specializat în protecția muncii sau AEBS.org și să se consiliere de protecție în caz de concediere.

Ați primit o notificare de reziliere? Ești amenințat cu concedierea? Aveți întrebări despre indemnizația dvs. de concediere sau contractul de reziliere?

Sună urgent AEBS.org. Într-o evaluare inițială gratuită și neobligatorie prin telefon, acesta vă va răspunde întrebărilor despre protecția împotriva concedierii și cuantumul indemnizației de concediere.

Reprezentare la nivel national.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu