„Siguranta reală este posibilă doar cu 1G”: Virologii avertizează asupra efectului bumerang 2G

3G, 3Gplus, 2G – sau este 1G? Politica și știința se luptă să găsească cea mai bună cale pentru a trece prin cel de-al patrulea val corona. În timp ce Austria se întărește deja, virologii din această țară sfătuiesc împotriva 2G. Excluderea persoanelor nevaccinate nu ajută neapărat la stăpânirea pandemiei.

Virologul Jonas Schmidt-Chanasit avertizeaza împotriva supraestimării efectului regulilor 2G – adică doar cei care au fost vaccinați și cei care s-au recuperat au acces la evenimente sau restaurante, de exemplu. 2G oferă o „siguranta simulată”, a spus Schmidt-Chanasit sâmbătă în „Deutschlandfunk”. Persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite virusul, chiar dacă probabilitatea acestui lucru este mai mică decât cea a celor care nu au fost vaccinați.

Dacă vrei cu adevărat siguranta, doar 1G este cea mai sigura varianta – adică să se testeze toata lumea, indiferent dacă sunt vaccinate, nevaccinate sau recuperate. Acest lucru ar trebui să se aplice în special zonelor problematice în care persoanele vulnerabile sunt expuse riscului. Acesta este deja parțial folosit în clinici: toți cei care intră trebuie să prezinte dovezi ale unui test. Schmidt-Chanasit critică în mod corespunzător oprirea testelor gratuite pentru cetățeni de la mijlocul lunii octombrie. Nu trebuie renunțat la instrumentul important de testare, a avertizat el și a susținut „ofensiva de testare”.

Streeck numește două probleme principale cu 2G

Virologul Hendrik Streeck evaluează în mod similar regula 2G și consecințele acesteia. El vede două probleme principale:

  • În primul rând, cei vaccinați la 2G au avut sentimentul că nu mai fac parte din pandemie și că sunt în mod corespunzător riscanți.
  • „A doua problemă o reprezintă cei nevaccinati, care sunt excluși și pot fi testați și mai puțin”, a declarat Streeck sâmbătă pentru rețeaua editorială Germania (RND).

Acest lucru ar putea duce la focare necontrolate, subliniază directorul Institutului de Virologie de la Universitatea din Bonn. „Dacă persoanele nevaccinate nu au voie să ia parte la viața socială, ei organizează sărbători acasă, de exemplu. Acolo, procesul de infecție nu mai poate fi controlat deloc”. Streeck solicită, de asemenea, reintroducerea rapidă a testelor corona gratuite .

Kekulé: „La 2G, valul vaccinat trece prin populație ca un bombardier furtiv”

Virologul Alexander Kekulé și-a exprimat îndoielile cu privire la regula 2G în urmă cu câteva săptămâni. Nu numai că cei vaccinați s-au comportat mai neglijent pentru că s-au bazat pe protecția lor imunitară. 2G expun, de asemenea, persoanele nevaccinate la un risc mai mare de infecție.

Pentru că: Dacă persoanele vaccinate nu mai sunt testate, crește riscul ca acestea să transmită virusul, fără să știe. În marea majoritate a cazurilor, infecția nu este o problemă pentru ei. Mulți nici măcar nu mai observă virusul în organism. Există o probabilitate foarte mare să fiți protejat de un curs coronar sever.

Dar acest lucru nu se aplică persoanelor nevaccinate. „În timp ce „valul celor nevaccinați” adesea proclamat este vizibil și previzibil pe baza testelor și a internărilor în spital, valul de vaccinați se repezi prin populație ca un bombardier furtiv”, rezumă Alexander Kekulé în rubrica sa pentru FOCUS Online. „Dacă atunci virusul se răspândește masiv în rândul copiilor și adolescenților, școlile sunt inevitabile. Până la urmă, cei mici plătesc pentru marea libertate a adulților”.

Lauterbach numește 2G „drumul sigur”

Pe de altă parte, expertul de la partidul SPD în sănătate, Karl Lauterbach, consideră că 2G este „drumul sigur”, după cum a spus el pentru „ Spiegel ”. El solicită ca regula 2G să „se aplice cel mai bine în toate domeniile care nu fac parte din nevoile zilnice, cum ar fi magazinele alimentare sau farmaciile”. Împreună cu vaccinarea pentru cât mai multe persoane, acestea sunt „cele două măsuri decisive”.

Iar Janosch Dahmen, expertul în sănătate pentru Verzi , a declarat la „RTL/n-tv”: „Avem nevoie urgentă de reguli 2G în această țară, peste tot”.

2G este „singurul drumul”: Lauterbach face apel la excluderea persoanelor nevaccinate

În Austria, 2G se aplică la nivel național de luni

Austria a decis vineri, în lupta împotriva celui de-al patrulea val corona, să introducă o regulă 2G la nivel național. Persoanele fără vaccin nu mai au voie să viziteze barurile, coaforele și evenimentele. Același lucru este valabil și pentru accesul la afacerile turistice. „Este pur și simplu responsabilitatea noastră să protejăm oamenii din țara noastră”, a spus cancelarul Alexander Schallenberg (ÖVP), explicând măsurile drastice luate. Și în Austria, numărul de noi infecții a crescut recent.

În Germania, de luni, Saxonia va fi primul stat federal care va implementa regula 2G în anumite părți ale vieții publice în general și în mod obligatoriu. Aceasta înseamnă că doar cei care s-au vindecat și care au fost vaccinați au acces la restaurante, discoteci sau facilități de agrement și culturale interioare. Sunt afectate și evenimentele mari precum fotbalul pe stadioane, dar nu comerțul cu amănuntul sau serviciile bisericești.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu