Decizie: Trebuie să fiu disponibil pentru șef in orele libere?

Chiar dacă ești desemnat ca săritor sau există modificări ale programului de munca, nu trebuie să reacționezi la mesajele șefului în timpul tău liber, conform unei hotărâri a Tribunalului de Muncă din Schleswig-Holstein. Puteți citi aici ce înseamnă asta pentru tine.

Indiferent dacă există modificări în lista de sarcini sau solicitări speciale spontane, angajații nu mai trebuie să citească niciun mesaj text de afaceri după muncă. Acest lucru a fost decis de Tribunalul Muncii de Stat Schleswig-Holstein, după ce un paramedic de urgență s-a plâns.

Cazul în instanță

Cazul de care se ocupau judecătorii avea de-a face cu un paramedic angajat. Timpul său de lucru săptămânal, inclusiv serviciul de gardă, era de 48 de ore și un contract de muncă prevedea că paramedicii ar putea fi, de asemenea, obligați să se substituie dacă altcineva se îmbolnăvește. Dar se mai spunea că șeful trebuia să informeze  angajatul cel târziu până la ora 20.00 cu o zi înainte .

Angajații puteau vizualiza în orice moment registrul de serviciu online , iar reclamantul a fost înscris acolo cu un preaviz scurt dimineața ca lucrător de rezervă. Supraveghetorul a încercat să ajungă la paramedic, dar nu a reușit, acesta fiind în timpul liber. Bărbatul nu a citit SMS-ul de la șeful său până la ora 7:30 și a spus că poate veni acum. Între timp, un alt coleg a fost repartizat în tură și a fost admonestat. Ziua a fost înscrisă ca o absență nejustificată . Într-un alt caz în care nu a putut fi contactat în timpul liber, i s-a dat și un avertisment.

Ce poți lua din verdict pentru tine? 

Judecătorii răspund la întrebarea dacă trebuie să fii disponibil șefului în timpul liber cu un „ nu ” răsunător . 

Doar pentru că managerul sună, nu înseamnă că angajații trebuie să răspundă în afara orelor de lucru. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu