Eugen Tomac a lansat o campanie de strengere de semnaturi contra Austriei in procesul Schengen – Video

Liderul PMP şi eurodeputatul Eugen Tomac a anunţat vineri la Timişoara lansarea campaniei naţionale de strângere de semnături pentru petiţia „România merită în Schengen”, după ce acesta a introdus o acţiune împotriva Consiliului UE în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a anula votul nelegal din 8 decembrie 2022.

Acest sondaj nu mai acceptă voturi

Romania trebuie sa recunoasca drepturile LGBTQ ?
Ați accepta căsătoriile intre persoane de același sex?
Constituția României trebuie sa garanteze familia Tradiționala ? "Mama-Tata-Copil"
Ați accepta ca persoane LGBTQ sa adopte copii?
Biserica ar trebui sa se implice in deciziile autorităților?
Dvs. personal aveți o problemă cu persoanele LGBT?
Trimite

Pentru ca demersul să aibă şanse mai mari de succes, este necesară implicarea Parlamentului European în acest proces, mai arată comunicatul de presă al PMP.

Prin urmare, cu ajutorul acestei campanii, Eugen Tomac va depune o petiţie la Comisia de Petiţii a Parlamentului European prin care va solicita Parlamentului să intervină în acţiunea pe care deja a declanşat-o la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a contestat, în 8 februarie, votul din Consiliul JAI semnalând nelegalitatea deciziei implicite în urma votului de pe 8 decembrie, prin care Consiliul decide împotriva aplicării integrale a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România.

Membrii Consiliului JAI vor fi obligaţi să acorde un vot bazat pe cerinţele tehnice de aderare la spaţiul de liberă circulaţie, şi nu va mai putea fi dat „un vot politic”, dacă Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene va constata că decizia prin care României i se refuză aderarea la spaţiul Schengen este una nelegală, fiind admisă acţiunea depusă.

România în Schengen înseamnă 10 miliarde de euro în plus la bugetul statului, anual, milioane de români care nu vor mai fi umiliţi prin vămile europene, dar şi oportunităţi uriaşe de dezvoltare pentru companiile româneşti, conchide sursa menţionată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu