5 copii în spital din cauza Squid Game „JOCUL CALMARULUI”

Un adolescent (14 ani) a suferit arsuri grave în Sydney în timp ce încerca o provocare inspirată de hit-ul Netflix.

Pura plictiseală a făcut-o pe Aiden Higgie să încerce așa-numitul joc de prăjituri cu zahăr din „Squid Game”. De fapt, asta nu este deloc periculos. Dar cu adolescentul a fost extrem de nefericit…

Aiden Higgie (14 ani) a suferit arsuri grave în timp ce imita provocarea cu biscuiți cu zahăr din „Squid Game”. 
Este al cincilea copil din Australia care a fost nevoit să meargă ca urmare la clinică

Jocul prezentat în serie constă în a face o foaie subțire de zahăr, a șterge o formă în ea și, în final, o răzuiești cu un ac. Dificultatea: forma nu trebuie să se rupă atunci când este îndepărtată.

Greșeala fatală a adolescentului: a lăsat amestecul să se topească într-o cană care nu se poate folosi în cuptorul cu microunde. Potrivit „DailyMail”, borcanul a explodat – iar zahărul fierbinte și topit sa scurs pe picioarele lui Aiden.

Piciorul ars grav al lui Aiden
Foto: Rețeaua de spitale de copii din Sydney Rețeaua de spitale de copii din Sydney Rețeaua de spitale de copii din Sydney Rețeaua de spitale de copii din Sydney

Mama lui Helen Higgie pentru Daily Telegraph: „A fiert la o temperatură incredibilă, iar când a scos cana, i-a explodat în mână”.

Mama descrie în continuare incidentul: „Și-a ars mâna și, pentru că zahărul și plasticul s-au topit împreună, i-a coborât de la genunchi până la tibie și s-a lipit și a continuat să ardă și să ardă și să ardă”.

Arsurile au fost atât de grave încât medicii s-au temut inițial că Aiden va avea nevoie de o grefă de piele. Dar noroc în nenorocire: rana se vindecă bine de la sine.Dar băiatul va trebui să poarte un bandaj de presiune pentru o lungă perioadă de timp.

Acum Aiden îi avertizează pe alți copii: nu ar trebui să încerce jocul cu zahăr – și dacă o fac, doar sub supravegherea părinților lor.

Așa-numitele fursecuri Dalgona sunt consumate în Coreea de Sud de zeci de ani și au devenit o tendință globală datorită „Jocului calmarului”: aici un bărbat vinde taleri rotunzi în magazinul său din Shanghai.

La fel ca adolescenții din întreaga lume, Aiden a încercat să facă prăjiturile folosind o rețetă pe care a găsit-o pe TikTok: pune apă, bicarbonat de sodiu și zahăr într-o ceașcă de plastic, apoi pune totul la cuptorul cu microunde.

Așa decurge provocarea în serie

Sugar Cookie Game este al doilea joc din „Squid Game”. Jucătorii trebuie să aleagă unul dintre cele patru simboluri la început – fără să știe la ce să se aștepte după aceea. Alegerile sunt: ​​triunghi, cerc, umbrelă, stea.

Seong Gi-hun (în centru) trebuie să răzuie o umbrelă din fagure în „Jocul calmarului”
Foto: Netflix

Apoi participanții trebuie să răzuie forma aleasă dintr-o farfurie rotundă de caramel cu un ac – fără a o rupe. În funcție de simbol, este necesar mult tact.

Personajul principal al serialului, Seong Gi-hun, trage umbrela cu un mâner greu de zgâriat. Participanții au la dispoziție 10 minute pentru a zgâria simbolul respectiv cu acul. Cine eșuează – asta înseamnă că rupe forma sau durează prea mult să o scoată nedeteriorată – plătește cu viața…

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu