Berlin Humboldt-Universität Juristische Fakultät

Anunț de muncă la Berlin: „Le cerem oamenilor albi să nu depună cereri”

O reclamă pentru o funcție în Consiliul consultativ al Universității Humboldt din Berlin, unde urmează să se ofere sfaturi privind rasismul, a fost ea însăși clasificată drept discriminatoriu.

Pentru un centru de consiliere privind discriminarea rasistă, condus de Consiliul consultativ de la Universitatea Humboldt din Berlin, inițial avea în vedere negrii sau Oamenii de culoare (PoC) și le-a recomandat în mod expres albilor să nu depuna cerea de angajare.

 „Solicităm (…) persoanelor albe să se abțină de la punerea CV pentru angajare”.

Pentru că, s-a spus, consultările ar trebui să aibă loc din „perspectiva nației”.

“ Perspectiva Nației aici înseamnă sfaturi orientate către nevoile persoanei care caută sfaturi pentru a crea un spațiu în care cei afectați de discriminare rasială să se poată simți confortabil și să-și împărtășească experiențele.“

Acest lucru funcționează cel mai bine „atunci când consultantul este de culoare un negru sau persoană de culoare”.

După cum raportează rbb , această ofertă a făcut furori. Postul îl citează pe purtătorul de cuvânt al politicii de cercetare pentru grupul parlamentar CDU, Adrian Grasse, spunând că acest lucru este ilegal și extrem de discriminatoriu. Rasismul nu trebuie combătut cu rasismul.

Purtătorul de cuvânt al presei pentru Universitatea Humboldt, Hans-Christoph Keller, a subliniat radiodifuzorului:

„Nu este în mod expres în interesul Universității Humboldt să discriminăm oamenii. Indiferent de culoarea și originea pielii, gen, viziune ideologică sau vârstă. Ne vedem ca pe un loc al pluralității de opinii, apreciere reciprocă și respect.“

Este adevărat că Parlamentul studențesc și Consiliul consultativ acționează ca un angajator independent în domeniul dreptului privat, care nu este supus supravegherii legale a Universității Humboldt. Dar conducerea Universității din Berlin a cerut studenților să revizuiască postarea.

Probabil că acest lucru s-a întâmplat prompt. „Suntem în curs de revizuire a reclamei. Regretăm formularea ambiguă“, a declarat consiliul, conform rbb, în aceeași zi. Afișarea postului modificat a apărut joi seară .